Završen sastanak kod Krivokapića, bilo reči i o Leposaviću

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICCrna Gora, zastava
Crna Gora, zastava - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Sastanak predstavnika partija koje čine parlamentarnu većinu u Crnoj Gori i premijera Zdravka Krivokapića završen je i biće nastavljen u nedelju. Poslanica DF-a Branka Bošnjak je izjavila da je bilo reči i o ministru pravde Vladimira Leposavića.

„Kad smo došli na sastanak, nismo znali šta je tema. Premijer je izložio ovu krizu vezanu za ministra Vladimira Leposavića i njegovu smenu i posle toga je hitno dobio poziv da mora da ide zbog situacije i blokade puteva u svim gradovima“ kazala je Branka Bošnjak, ne iznoseći više detalja.

Ona je rekla da DF i Pokret za promjene (PzP) nisu zadovoljni sa radom Vlade, jer do sada nisu pokazali ni jačinu, ni da poznaju državni sistem.

„Dosta je bilo propusta. Ali nećemo rušiti Vladu, daćemo šansu i gledaćemo da zajedno izađemo iz svega ovoga“, istakla je Branka Bošnjak.

Međutim, kako je dodala, ono što je zajednički zaključeno jeste nedostatak komunikacije između Vlade i parlamenta, preneo je portal RTCG.

Na sastanku, održanom u Vladi, bili su i: Miloš Konatar (URA), Miodrag Lekić (DEMOS), Maja Vukićević (DNP), Simonida Kordić, Vladimir Joković (SNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Srđan Pavićević (CIVIS), Momo Koprivica (Demokrate).

Inače, dolazak Koprivice bio je ispraćen uvredljivim dobacivanjima iz grupe od oko 60 građana koji su se okupili kod zgrade Vlade, a koje se odnosilo na lidere URA i Demokrata, Dritana Abazovića i Aleksu Bečića, prenele su „Vijesti“.

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici, Patriotsko-komitski savez organizovao je protest protiv izmena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Protesti su održani i drugim gradovima, uključujući Nikšić, Cetinje, Budvu, Tivat.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala