Pokret za odbranu Kosova i Metohije: Srbija da traži opoziv nemačkog ambasadora

© Sputnik / Lola Đorđević Nemački ambasador Tomas Šib
Nemački ambasador Tomas Šib - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Pokret za odbranu Kosova i Metohije zatražio je danas od Vlade Srbije da nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova uputi zahtev za opoziv ambasadora TomasaŠiba zbog izjave da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo potrebno kako bi se sprečio genocid na Kosovu.

Saopštenje Pokrta za odbranu Kosova i Metohije koje su potpisali članovi Predsedništva prof. dr Mitra Reljić, prof. dr Slobodan Samardžić, prof. dr Bogoljub Šijaković, prof. dr Miloš Ković i prof. dr Časlav Koprivica prenosimo u celini.

Dvadeset dve godine posle zločinačke agresije NATO alijanse, Tomas Šib, ambasador Nemačke, zemlje koja je osnovala zlikovačku „OVK“, zemlje koja je samo u 20. veku tri puta razarala Beograd, Srbiju i Jugoslaviju, vršeći nad srpskim civilima genocidne zločine, pa još u danima našeg bolnog prisećanja na ubijene građane, uništeno spomeničko nasleđe i knjižno blago u šestoaprilskom bombardovanju srpske prestonice, izjavljuje da je rat protiv SR Jugoslavije iz 1999. bio opravdan. Štaviše, učitavajući učestalu nemačku praksu zločina protiv mira sa elementima genocidnosti, poričući istorijske činjenice o genocidu nad Srbima 1999, on je izjavio da je agresija protiv SR Jugoslavije sprečila genocid, misleći na kosmetske Albance kao žrtvu.

Zbog nevino ubijenih, stradalih i proteranih, zbog pravde, dostojanstva i istine, od Vlade Srbije zahtevamo da nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova uputi zahtev za opoziv ambasadora Šiba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala