Napad na civilne objekte u Siriji, poginulo pet osoba

© AP Photo / Lefteris PitarakisFotografija nastala sa turske strane tursko-sirijske granice, u Čejlapinaru, na jugoistoku Turske, prikazuje dim koji se vije iznad mesta Ras al Ajn u Siriji, 20. oktobra 2019.
Fotografija nastala sa turske strane tursko-sirijske granice, u Čejlapinaru, na jugoistoku Turske, prikazuje dim koji se vije iznad mesta Ras al Ajn u Siriji, 20. oktobra 2019.  - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
U artiljerijskom napadu sa teritorije pod kontrolom Turske u Siriji poginulo je pet civila, saopštili su u ruskom Centru za mirenje zaraćenih strana u Siriji.
„Sedmog aprila u periodu od 18.30 do 19.10, kao rezultat artiljerijskih napada sa teritorije koju kontrolišu Oružane snage Turske na naseljena mesta u okrugu Tel Rifat, provincija Alep, poginulo je pet civila. Povređeno je šest osoba, uključujući dvoje dece“, saopštili su u Centru.

Ranije je sirijska agencija SANA, pozivajući se na lokalne izvore, javila da su turska vojska i oružane formacije koje ona kontroliše, napali predgrađa gradova Tel Rifat i Afrin koji se nalaze u provinciji Alep, na severu Sirije. Tom prilikom je bilo ispaljeno oko 200 raketa i druge municije. Rezultat napada: materijalna šteta na kućama lokalnih stanovnika i infrastrukturnim objektima.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala