Srbinu se zatvaraju vrata – sve zbog naslednika „pravog Ronalda“

Pratite nas
Heroj Realove lake pobede nad Liverpulom – 3:1 (2:0) u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona, bio je Vinisijus Žunior. Brazilac je sa dva gola obezbedio lepu prednost Madriđanima pred revanš na čuvenom Enfildu.

Vinisijus Žunior, koji je na „Santijago Bernabeu“ stigao 2019.  godine iz Flamenga za 45 miliona evra, odlično koristi svaku priliku koju dobije od trenera Zinedina Zidana, i činjenica je da njegovi golovi i sjajna forma nikako ne idu u korist Luki Joviću, koji je na pozajmici u Ajntraht Frankfurtu.

Srbin je odlično startovao u svom bivšem klubu s tri gola u dva meča, ali je onda usledio žestok pad forme i od tada traje golgeterski post.

S druge strane, Vinisijus Žunior se uz neprikosnovenog lidera Karima Benzemu, nameće Zidanu kao prvo rešenje u napadu „kraljevskog kluba“.

​U Primeri je ove sezone na 26 utakmica postigao tri gola i upisao četiri asistencije, dok je u Ligi šampiona na devet utakmica takođe triput bio strelac, dva puta je uputio završni pas ka saigračima koji je krunisan golom.
Dijego Falčineli - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Italijan doživeo jezivu povredu; Stanković: Suze, bol, rana – nije mi bilo dobro /foto/

Žunior je takođe izuzetno mlad, ima svega 20 godina, može da igra na levom krilu, po potrebi i u srcu napada, a pojedini svetski mediji su već počeli da ga porede sa daleko slavnijim zemljakom Ronaldom koji je blistao u dresu Reala.

„El Fenomeno“ je ipak jedan jedini, neprikosnoven, pa su male verovatnoće da će Vinisijus Žunior biti taj kalibar, ali je isto tako činjenica da bi odlične partije Brazilca u kontinuitetu mogle da zatvore vrata „Santijago Bernabeua“ Luki Joviću.

► Rade Bogdanović za Sputnjik: Derbi ćemo pamtiti po tome što se oženio Grof /video/

► Sneg i „kiša golova“ u Minhenu: PSŽ se osvetio Bajernu, Čelsi lako s Portom

► Nemac sada zna kako je bilo Srbiji na Mundijalu u Rusiji /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala