EK ne želi da sklopi preliminarni sporazum sa Rusijom o kupovini vakcine, Nemačka nastavlja pregovore

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“  - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Evropska komisija ne želi da zaključi preliminarni sporazum o kupovini ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), dok je Nemačka spremna za bilateralni sporazum, pišu zapadni mediji, pozivajući se na neimenovane izvore.
„Nemačka je spremna na pregovore o sklapanju bilateralnog sporazuma o kupovini ruske vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V)“, saopštio je izvor agencije Rojters.

Kako se navodi, tokom sastanka ministara zdravlja EU u Evropskoj komisiji 7. aprila saopšteno je da Evropska komisije ne želi da zaključi preliminarni sporazum o kupovini ruske vakcine. Ministar zdravlja Nemačke Jens Špan rekao je tokom sastanka da će Nemačka nastaviti da vodi bilateralne pregovore o nabavci vakcine.

Pre sklapanja preliminarnog sporazuma, Nemačka namerava da utvrdi količinu i rokove isporuke ruske vakcine, navodi Rojters.

Istovremeno, nemački ministar je istakao da Nemačka u svakom slučaju računa na registraciju vakcine u EU, kao i da bi Rusija trebalo da dostavi Evropskoj agenciji za lekove sve podatke koji su neophodni za odobrenje vakcine.

Ranije je saopšteno da je Ministarstvo zdravlja Bavarske potpisalo memorandum o razumevanju sa Ruskim fondom za direktne investicije o mogućim isporukama u ovu pokrajinu vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Nemačka kancelarka Angela Merkel više puta je saopštavala da je Berlin spreman da kupi vakcinu „Sputnjik Ve“, nakon registracije u EU.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala