Đoković se predomislio – neka se spreme Federer i Nadal!

© AP Photo / Christophe EnaSrpski teniser Novak Đoković
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, sezonu šljake otpočeće na turniru u Monte Karlu i na Srbija openu, a potvrđeno je i njegovo učešće na turniru u Madridu, iako to nije bilo izvesno.

Ovogodišnji Masters 1000 serije u prestonici Španije biće senzacija u teškim vremenima za svet tenisa, s obzirom na to da je svoj start potvrdilo prvih 40 tenisera sveta, uključujući i „veliku trojku“- Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Federerova odluka da se od svih podloga vrati tenisu upravo na šljaci, pomalo je iznenađujuća. Švajcarac koji se tek nedavno vratio na Tur nakon više od 400 dana pauze zbog povrede, pojavio se na listi učesnika turnira u Madridu na kom će ove godine biti žestoka konkurencija.

Prvenstveno zbog toga što je prvi reket sveta, Novak Đoković, takođe potvrdio svoje učešće u španskoj prestonici, iako je prethodnih nedelja bilo reči o tome da to neće biti slučaj. 

Madrid će Đokoviću biti treći turnir koji će igrati nakon Australijan opena, pošto će njegovi gradovi – Monte Karlo i Beograd biti prvi na kojima će učestvovati nakon pauze koja je usledila po osvajanju njegove osamnaeste Gren slem titule.

Dva najbolja „šljakera“ poslednjih godina, Rafael Nadal i Dominik Tim, takođe će biti učesnici madridskog takmičenja. Tim je nedavno odustao od Majamija zbog niske forme i blagog mentalnog opuštanja, a takođe je otkazao i svoj dolazak u Monte Karlo.

Sudeći prema aktuelnoj listi učesnika, 40 najbolje plasiranih tenisera ATP liste učestvovaće u Madridu. S obzirom to da su se brojna otkazivanja dešavala usled nedostatka motivacije ili prepreka zbog putovanja, malo je verovatno da će se to odraziti na listu takmičara u prestonici Španije, a odluka prvog reketa sveta da sebi upiše zgusnut raspored pred Rolan Garos može da znači samo jedno – neka se pripreme Federer i Nadal!

Đoković meta novog „političkog“ napada

Francuska u blokadi zbog virusa – ponovo je odložen Rolan Garos

Promena koju je Đoković odavno želeo – počinje od „njegovog“ grada

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala