Brodovi ruske Kaspijske flotile prelaze u Crno more

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Kaspijske flotile na vojnim vežbama
Brodovi Kaspijske flotile na vojnim vežbama - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Više od deset desantnih i artiljerijskih brodova Kaspijske flotile Rusije preći će u Crno more u okviru kontrolne provere, saopštio je novinarima načelnik pres službe Južnog vojnog okruga pukovnik Vadim Astafjev.
„U okviru polaganja kontrolne provere za zimski period obuke više od 10 desantnih i artiljerijskih čamaca i brodova Kaspijske flotile Južnog vojnog okruga vrše međuflotni prelaz iz Kaspijskog u Crno More“, navodi se u saopštenju.

Prema planu za polaganje, posade čamaca Kaspijske flotile će u saradnji sa snagama Crnomorske flote učestvovati u kontrolnim pomorskim vežbama. Dodaje se da su, prema naredbi komandanta snaga Južnog vojnog okruga Aleksandra Dvornjikova, za proveru gotovosti za odbijanje pomorskih i vazdušnih desanta uključene jedinice pomorske pešadije i obalskih snaga Crnomorske flote i Kaspijske flotile.  

Kontrolna provera trupa Južnog vojnog okruga tokom zimskog perioda obuke vrši se prema odobrenom planu obuke trupa za 2021. godinu i ima za cilj povećanje nivoa borbene i operativne obuke snaga vojnog okruga.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala