Bogdanović se prisetio teškog perioda: Bio sam „mrtav“

© AP Photo / Hector AmezcuaBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, govorio je u intervju za američki portal Atletik o Atlanti Hoks, ulozi u ekipi, trenerima Lojdu Pirsu i Nejtu Mekmilanu, trejd spekulacija, ali i o svom iskustvu sa virusom korona.

Bogdanović je pre početka sezone bio zaražen virusom korona i otkrio je da uopšte nije bilo lako, te da je na prvom treningu posle oporavka bio mrtav od umora.

„Bilo je teško. Trudio sam se da budem pažljiv, ali morao sam da se krećem i treniram. Bilo gde možete da se zarazite. Imao sam sve simptome osim gubitka ukusa. Osim toga, sve, temperatura, glavobolja, umor, bol u leđima, gubitak mirisa. Naravno, svako je slučaj za sebe“, rekao je Bogdanović.

Novinar Kris Kiršner pitao je Bogdana da li je to uticalo na njega na početku ili tokom sezone, pošto je igrač Boston Seltiksa Džejson Tejtum izjavio da oseća posledice i nekoliko nedelja nakon negativnog testa.

„Sada sam zdrav, na početku sezone ne mogu da kažem da sam bio van forme jer sam radio naporno tokom leta, ali imao sam Kovid, te ništa nisam radio osam do deset dana. Testirao sam se svaki dan i nisam bio negativan sve do petnaestog dana. Tokom tih poslednjih dana, dok sam još bio pozitivan, radio sam neke lakše, opuštene vežbe. Nisam trenirao u dvorani oko 18 dana“, otkrio je Bogdanović.

„Sećam se prvog treninga sa ekipom u Atlanti. Bio sam 'mrtav', baš 'mrtav“, dodao je Bogdan.

Bogdanovićevo ime provlačilo se dosta kroz medije poslednjih dana trejd roka, bilo je spekulacija oko potencijalnog odlaska iz Atlante.

„Na kraju dana, ovo sve je biznis. NBA liga je biznis. Nije prvi put da sam video svoje ime u medijima. Prvi put mi se desilo u Sakramentu, tada sam bio uplašen jer nisam znao šta da očekujem. Ovoga puta je bilo sve u redu jer sam naučio da kontrolišem ono što je do mene“, kaže Bogdan.

Bogdanović, zbog korone, a kasnije i povrede kolena, nije oduševio na startu u Atlanti, ali u poslednjih pet mečeva tri puta je imao 20 ili više poena, te konačno igra na nivou na kojem se očekivalo da će igrati od početka.

Trenažni proces - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Kako se sportisti vraćaju na teren posle virusa korona

„Na početku je bio novi tim, nova situacija za mene i imao sam utisak da u ekipi ne znaju moju igru. Da mogu da kreiram, da sam više od šutera. Ali, čekao sam da sve to dođe na svoje. Želeo sam da izgradim poverenje sa saigračima, da ne bude: 'Hej, dajte mi loptu i pokazaću vam šta umem'. Nije mi takav mentalni sklop. Kada dođe vaše vreme, samo treba da budete spremni. Na startu, pogotovo postava koja je ulazila sa klupe je bila nova. Nismo mnogo kreirali, a moja uloga je bila prosta – kada uhvatiš loptu, šutni“, rekao je bek Atlante.

Velike zasluge za Bogdanove dobre utakmice idu treneru Nejtu Mekmilanu koji je zamenio Lojda Pirsa i dao veću slobodu bivšem košarkašu, između ostalog, Partizana.

Bogdanović u aprilu beleži 21,3 poena, pet skokova i 5,7 asistencija.

Bogdanović raste u lidera Atlante, Bjelica skroman u porazu Majamija /video/

Trener Dalasa: Nadam se da će Bobi naći vremena za nas

Trener nasrnuo na sudije zbog briljantnog Jokića! /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala