Amerika je videla rekord Alekseja Pokuševskog! /video/

© AP Photo / Sue OgrockiAleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Aleksej Pokuševski i Bogdan Bogdanović, srpski košarkaši, imali su sjajnu noć u NBA ligi, bili su najefikasniji u svojim timovima, ali su ipak doživeli poraze. Bogdanović je nastavio sa sjajim partijama, a Pokuševski je upisao i rekord karijere, sa 25 poena i postao najmlađi igrač u NBA koji je uspeo da ubaci sedam trojki.

Bogdanović je za Atlantu ubacio 24 poena uz šest skokova i tri asistencije, ali nije mogao da se raduje jer je od njegove ekipe bolji bio Memfis sa 131:113.

Ipak, partija srpskog beka veoma raduje, s obzirom na to da je na pet od poslednjih šest mečeva imao više od 20 ubačenih poena.

Ukus trijumfa nije osetio ni Pokuševski, njegova Oklahoma je izgubila od Šarlota sa 113:102, ali će mladi Srbin pamtiti noć između srede i četvrtka.

On je bio najbolji u svom timu, upisao je rekord karijere sa 25 poena, uz devet skokova i četiri asistencije.

Vredi istaći da je Srbin ubacio sedam trojki, čime je postao najmlađi igrač u istoriji NBA lige i prvi novajlija u sastavu Oklahome sa takvim učinkom.  

Solidnu partiju tokom noći pružio je Deni Avdija, upisao je 16 poena u pobedi Vašingtona nad Orlandom od 131:116, a Boban Marjanović nije nastupio za Dalas koji je poražen od Hjustona sa 102:93.

► Magija je i dalje tu – Srbi iz Virtusa gaze ka Evroligi

► Bogdanović raste u lidera Atlante, Bjelica skroman u porazu Majamija /video/

► Trener Dalasa: Nadam se da će Bobi naći vremena za nas

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala