Vašington: Zainteresovani smo za izgradnju stabilnih odnosa s Rusijom

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države zainteresovane su za izgradnju predvidivih i stabilnih odnosa sa Rusijom, uprkos „dubokim razmimoilaženjima“, rekao je predstavnik Stejt departmenta za medije Ned Prajs.
„Govorili smo da imamo velika razmimoilaženja, ali smo govorili i da želimo stabilne i predvidive odnose s Moskvom. Čak iako pozivamo Rusiju na odgovornost za njene postupke“, rekao je Prajs.

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Rjabkova da rok za povratak ruskog ambasadora u Vašington zavisi od spremnosti Amerike da počne sa relativnom normalizacijom odnosa sa Rusijom.

Ruski ambasador Anatolij Antonov pozvan je u Moskvu na konsultacije nakon grubih reči američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun ruskog predsednika Vladimira Putina.

MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Moskva upozorila Vašington na posledice provokativne politike Kijeva

Podsetimo, Bajden je u nedavnom intervjuu izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, reagujući na tu izjavu, američkom lideru poželeo zdravlje. Kasnije je predložio Bajdenu javnu onlajn diskusiju, što je Vašington odbio.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala