Takmičenje „Jurij Levitan“ – „Junaci našeg doba“ za novinare i blogere postalo međunarodno

© Foto : SkrinšotTakmičenje "Jurij Levitan"/skrinšot
Takmičenje Jurij Levitan/skrinšot - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Takmičenje medijske grupe „Rusija sevodnja“ za novinare i blogere „Junaci našeg doba“ postalo je međunarodno. Osim iz Rusije, radovi pristižu i iz Belorusije, Kirgizije i Uzbekistana. Najviše prijava stiže za kategorije „autorski TV program“ i „video blog“.

Najbolji radovi će ući u uži izbor koji će biti objavljen 15. juna na internet stranici takmičenja. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada koja će se održati 24. juna 2021. godine u onlajn-formatu.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u četiri kategorije: autorski TV program, autorski radio-program, audio-potkast i video-blog. Nagradni fond iznosi 80.000 rubalja (867 evra) za svaku nominaciju. U takmičenju je moguće učestvovati do 5. maja 2021. godine na stranici projekta na sajtu ria.ru.

„Radovi koje dobijamo za takmičenje odlično ilustruju trendove u razvoju medija. Činjenica da je sada stiglo najviše video-radova pokazuje koliko je taj format tražen. Mediji se moraju tome prilagoditi – čak i štampa i radio-stanice“, rekao je član žirija Aleksej Orlov, šef radija Sputnjik na ruskom jeziku koje je lider po citiranosti u medijima drugu godinu zaredom.

Kako je rekao, učesnici u takmičenju najčešće u svojim radovima govore o samopožrtvovanju,uzajamnom pomaganju, pomoći, posebno u vreme pandemije.

Među junacima članaka i intervjua koji su primljeni na takmičenje su i eminentni sportisti, treneri, tvorci novih programa i tehnologija, lekari koji su dali svoj život tokom borbe protiv virusa i studenti koji su radili u „crvenoj zoni“.

Partneri takmičenja „Junaci našeg doba“ su Savez novinara Rusije, Radioportal.ru, Laboratoria media.

Takmičenje „Junaci našeg doba“ deo je događaja koje organizuje medijska grupa „Rusija sevodnja“ posvećenih 80. godišnjici Sovjetskog informativnog biroa koji je osnovan dva dana nakon početka Velikog otadžbinskog rata, 24. juna 1941. godine. Od Sovjetskog informativnog biroa vode poreklo najveće međunarodne novinske agencije Rusije – agencija „Novosti“, RIA „Novosti“ i međunarodna medijska grupa „Rusija sevodnja“.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala