Spektakularni večiti derbi – tenzije, kartoni, šanse za Partizan i Ivanić za pobedu Zvezde! /video/

© Sputnik / Radoje PantovićSlavlje fudbalera Crvene zvezde
Slavlje fudbalera Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 1:0 u 164. večitom derbiju, odigranom u okviru 30. kola Superlige Srbije i time su se dodatno približili odbrani titule šampiona Srbije, pošto na osam rundi pre kraja takmičenja imaju 12 bodova više u odnosu na crno-bele.
Sukob fudbalera Crvene zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Zvezda prekinula Partizanovu seriju i došla na korak do titule!

Zvezda je do gola stigla u 57. minutu, sjajnim udarcem glavom Mirka Ivanića, iz kaznenog prostora Partizana, posle centaršuta Gelora Kange, koji je prvo poluvreme proveo na klupi za rezervne igrače.

U otvorenom ritmu su utakmicu otvorile obe ekipe, iako su treneri na teren izveli sastave koji su ukazivali na defanzivnu orijentaciju.

Prvih pet minuta meča je obeležio brz ritam, ali su znaci nervoze bili evidentni na obe strane, zbog velikog broja grešaka.

U devetom minutu Partizan je stigao do prve prilike, centaršut sa desnog boka u kazneni prostor Crvene zvezde Miloš Degenek je poslao u korner, da bi zatim Igor Vujačić bio neprecizan u pokušaju da Milana Borjana ugrozi šutem glavom.

Crno-beli su bili ozbiljniji rival u tom periodu, čekali su greške protivnika, kojih je bilo više od uobičajenog, igrači Partizana su bili poletniji, rastrčaniji, a tim trenera Stankovića je na to morao da reaguje faulovima.

© Sputnik / Radoje PantovićDetalj sa sa večitog derbija
Spektakularni večiti derbi – tenzije, kartoni, šanse za Partizan i Ivanić za pobedu Zvezde! /video/ - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Detalj sa sa večitog derbija

Posle jednog od njih, u 13. minutu, žuti karton je zaradio Milan Rodić, a dva minuta kasnije Zvezda je uputila prvi šut na gol Partizana, ali je Aleksandar Katai bio veoma neprecizan u pokušaju sa dvadesetak metara udaljenosti.

Tenzija je rasla kako je meč odmicao, došlo je i do verbalnog sukoba dvojice trenera pored aut-linije, Partizan je napadao, Katai pokušavao da uspostavi balans, a u 26. minutu veliku šansu imao je Bibras Natho.

Vezni fudbaler crno-belih je sa ivice kaznenog prostora, posle prekršaja Miloša Degeneka nad Filipom Holenderom, pokušao da zapreti iz slobodnog udarca, ali je lopta stigla samo do živog zida.

Nekoliko kornera Partizana završilo se tako što je Takuma Asano pokušavao sa velike udaljenosti, a posle kratkotrajnog pada ritma i selidbe igre na deo terena koji pripada Partizanu Zvezda je stigla do najbolje šanse.

© Sputnik / Radoje PantovićDetalj sa sa večitog derbija
Spektakularni večiti derbi – tenzije, kartoni, šanse za Partizan i Ivanić za pobedu Zvezde! /video/ - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Detalj sa sa večitog derbija

Mladi Veljko Nikolić je divnim driblingom u kaznenom prostoru prevario rivale, ostao je pred Vladimirom Stojkovićem, šutirao visoko, ali je kapiten Partizana briljantno reagovao i izbacio loptu u korner.

To se nije svidelo Stankoviću, kao i još nekoliko poteza mladog fudbalera, ušao je i u sukob sa sudijom Novakom Simovićem koji mu je dodelio žuti karton u 37. minutu.

Zvezda je napadala, ali je Partizan ponovo bio bliži golu – sjajan kontranapad mladog Nemanje Jovića je umalo prekinut žestokim startom Sekua Sanoga, ali je akcija nastavljena i Holender je na kraju pogodio stativu, pored ukopanog Borjana, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Stanković je početka drugog poluvremena bacio sve karte na napad, na teren je poslao Dijega Falčinelija i Gelora Kangu, dok je na drugoj strani mladog Jovića, koji se našao na meti fudbalera Zvezde, Stanojević zamenio Lazarom Markovićem.

Crno-beli nisu održali ritam iz prvog poluvremena, Zvezda je preuzela kontrolu i ona je kao rezultat donela gol u 58. minutu utakmice – Kanga je sjajno izveo korner, a Mirko Ivanić se našao između, do tog trenutka odličnih, Saše Zdjelara i Aleksandra Šćekića, te lako glavom prosledio loptu iza leđa Stojkovića.

​Stanojević je odmah reagovao i na teren poslao Sejdubu Sumu, on je u 68. minutu pokušao iz slobodnog udarca, a u timu Partizana je bilo evidentno da su pogubljeni konci i da nema razumevanja između igrača.

Mnogo grešaka crno-belih je dozvoljavalo igračima srpskog šampiona da osvajaju prostor, u 69. minutu je Katai pokušao iz slobodnog udarca, ali je odbrana gostiju u tom slučaju reagovala bolje nego 11 minuta ranije.

U nastavku je tenzija doživela kulminaciju, Stanojević se žestoko sukobio sa arbitrima, Stanković se odlučio da čuva rezultat, Slavoljub Srnić je zamenio Kataija, a potom je došlo i do sukoba fudbalera na terenu.

© Sputnik / Radoje PantovićVerbalni okršaj trenera Partizana i Zvezde
Spektakularni večiti derbi – tenzije, kartoni, šanse za Partizan i Ivanić za pobedu Zvezde! /video/ - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Verbalni okršaj trenera Partizana i Zvezde

U 86. minutu je Falčineli morao da napusti teren zbog povrede, a veliku šansu za Partizan u finišu propustio je Suma, sjajno je izgradio sebi poziciju u kaznenom prostoru, ali je Borjan fenomenalno reagovao.

Do kraja meča Partizan je imao još nekoliko šansi, napadali su svi fudbaleri crno-belih, ali je mreža Zvezde ostala netaknuta, iako je duel bio produžen za pet minuta. 

► Rad iznenadio Vojvodinu, a Lalatović – o Nemanji Vidiću /video/

► Srbi i Grci su igrali fudbal uz NATO bombe – „Fešta usred katastrofe, takav smo narod" /foto, video/

► Bog u Madridu, „mister“ u Engleskoj, odbačen u Srbiji – godina od odlaska ponosnog Užičanina

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala