Ruski ambasador se neće skoro vratiti u Vašington

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaUlaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu
Ulaz u ambasadu Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov se, najverovatnije, neće skoro vratiti u Vašington, rekao je Sputnjiku zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.
„Što se tiče rokova, oni će se određivati u zavisnosti od toga kakve korake će preduzeti Vašington u bilateralnim odnosima. Očekujemo da ipak pokažu želju, makar, za relativnu normalizaciju naših odnosa i nešto preuzmu u tom planu“, izjavio je Rjabkov.

Što se tiče odnosa SAD prema Ukrajini, i njenom mogućem pridruživanju „normandijskom formatu“ koji trenutno čine Rusija, Ukrajina, Francuska i Nemačka, Rjabkov sumnja da je tu Vašingtonu mesto.

„Sa takvim pristupima koje Vašington pokazuje i primenjuje, on nema šta da traži u normandijskom formatu“, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije.

Diplomata je juče saopštio Sputnjiku da su Moskva i Vašington obavili telefonski razgovor prošle nedelje o situaciji u Ukrajini. Za sada, Moskva nije raspoložena da nastavi kontakte sa američkim kolegama na ovu temu, tim pre „u takvom tonu“ koji nameću Amerikanci.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala