Rusija: U Velikom evroazijskom partnerstvu ima mesta i za EU

© AP Photo / Kirsty WigglesworthZastava EU
Zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Učešće u Velikom evroazijskom partnerstvu otvoreno je za Evropsku uniju, ako u Briselu pokažu zainteresovanost za to, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov za pakistanski list „Njuz internešnal“.
„Inicijativa predsednika Rusije Vladimira Putina za formiranje Velikog evroazijskog partnerstva promoviše ujedinjujući program. Učešće u partnerstvu otvoreno je za sve države kontinenta, uključujući članice Evroazijske ekonomske zajednice, Šangajske organizacije za saradnju, Asocijacije nacija jugoistočne Azije, a ako su zainteresovani, i Evropske unije“, rekao je Lavrov.

Kako je istakao, sistematska realizacija te inicijative ne samo da će učvrstiti pozitivnu međusobnu povezanost i povećati konkurentnost svih učesnika, već će postati i osnova za izgradnju prostora mira i stabilnosti na kontinentu.

Prema rečima Lavrova, Rusija je zainteresovana za jačanje saradnje sa pakistanskim, indijskim i drugim partnerima u Evroaziji zbog postojanja zajedničkih interesa – osiguravanja bezbednosti i poboljšanja kvaliteta života naroda tih zemalja.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala