Sneg i „kiša golova“ u Minhenu: PSŽ se osvetio Bajernu, Čelsi lako s Portom

© Foto : Tanjug/AP Matthias SchraderKilijan Mbape
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Pari Sen Žermena su u reprizi finala Lige šampiona od prošle sezone, pobedili Bajern Minhen rezulatom 3:2 (2:1) na Alijanc areni. Prosto nestvarno zvuči da su Bavarci i „sveci“ prvi četvrtfinalni meč u prvoj dekadi aprila odigrali po snegu!

Fudbalski svet nestrpljivo je priželjkivao četvrtfinalni okršaj aktuelnog prvaka Evrope - minhenskog Bajerna i moćnog Pari Sen Žermena, koji pošto-poto želi da se dokopa titule prvaka Starog kontinenta.

Prošle sezone, bavarski div izašao je kao pobednik u velikom finalu u Lisabonu golom Čupa Motinga, pa je jasno da je tim Maurisija Poćetina želeo osvetu!

U prilog Parižanima išla je činjenica da su Nemci lišeni usluga najboljeg strelca i fudbalera - Roberta Levandovskog koji je zadobio povredu kolena i propustiće oba četvrtfinalna susreta sa „svecima“.
Radomir Antić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Bog u Madridu, „mister“ u Engleskoj, odbačen u Srbiji – godina od odlaska ponosnog Užičanina

Otežavajuća okolnost za Hansija Flika jeste odsustvo Serža Gnabrija koji je pozitvan na koronavirus. S druge strane, PSŽ je izveo „tešku artiljeriju“ na teren Alijanc arene, jer su Nejmar, Di Marija i Klijan Mbape od prvog sudijskog zvižduka jurišali ka golu Manuela Nojera.

Bajern je bio tim koji je stvarao više prilika, držao je loptu u posedu, ali je brzina i snalažljivost PSŽ došla do izražaja posle svega tri minuta kada je Kilijan Mbape na asistenciju Brazilca stigao do prednosti.

Prethodno je Čupo Moting glavom pogodio prečku. Ali, kao što to obično u fudbalu biva, pogotovo u vrhunskom, ekspresno je stigla kazna. Već u 12. minutu Francuzi su duplirali prednost, ali je podogak Julijana Drakslera opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

U jeku napada aktuelnog prvaka Evrope, usledio je novi hladan tuš za domaćina. Ponovo je se Nejmar našao u ulozi asistenta, samo što je ovoga puta strelac bio njegov zemljak Markinjos, koji je prethodno izbegao ofsajd zamku i matirao Nojera.

Ipak, Bajern ne bi bio tu gde jeste, i to što jeste da se ne predaje. Čupo Moting koji se silom prilika našao u ulozi startera, zbog odustva prva dva špica - Levandovskog i Gnabrija, iskoristio je šansu koju mu je ukazao Flik.

Pogodio je mrežu Kejlora Navasa na asistenciju Bendžamina Pavara u 37. minutu, što je vratilo rezutatsku neizvesnost u spektakularan meč u Minhenu.

Sve ono što je izostalo u prošlosezonskom finalu u Lisabonu, sada su servirali Bajern i PSŽ. Ni sneg koji je padao i topio se na travnatoj podlozi savršene Alijanc arene, nije omeo majstore fudbalske igre da pokažu da su gladijatori u kopačkama koji i u nehumanim vremenskim uslovima mogu da budu na najvišem mogućem nivou.

Desetkovana povredama kaznena ekspedicija iz Minhena stigla je do izjednačenja u 60. minutu, a u glavnoj ulozi bili su Kimih i Miler. Džošua je uputio idealan centaršut iz prekida s desne strane, a Miler je glavom prosledio loptu u mrežu.

Očajno je bila postavljena odbrana Parižana i usledila je kazna. Ipak, snežnoj minhenskoj drami ni tu nije bio kraj. Pari Sen Žermen je došao u Nemačku po osvetu i nije odustajao od ideje da i treći put savlada jednog od najboljih golmana današnjice - Manuela Nojera.

S obzirom na to da je Bajern bio tim koji diktira tempo, PSŽ je morao svoju šansu da juri iz kontre. I ujurio je. Kilijan Mbape je posle maestralno slaloma, poslao loptu kroz noge Džeromu Boatengu, u bliži Nojerov ugao, za novo vođstvo "svetaca" - 3:2. 

​Verovali ili ne, od pet šuteva u okvir gola koliko je imao PSŽ, tri lopte su završile u mreži Bajerna. Surovo.

U drugom četvrtfinalnom meču Lige šampiona odigranog u sredu, Čelsi je kao gost na neutralnom terenu u Sevilji, savladao Porto rezultatom 2:0. Golove za „plavce“ postigli su Mejson Maunt u 32. minutu na asistenciju Žoržinja, i Ben Čilvel u 85. minutu.

Srpski reprezentativac Marko Grujić proveo je na terenu svih 90 minuta, ali je njegov tim praktično pred eliminacijom, jer će u Londonu morati da juri dva gola zaostatka.

 Liga šampiona, četvrtfinale:

Sreda, 7. april

Bajern Minhen – Pari Sen Žermen 2:3 (1:2)

Porto – Čelsi 0:2 (0:1)

Utorak, 6. april

Mančester siti – Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

Real Madrid – Liverpul 3:1 (2:0)

► Stanković jedva sprečio suze: Sa ovim momcima idem bilo gde /video/

► Stanojević čestitao Zvezdi titulu koju još nije osvojila

Drama u Mančesteru, sudijske greške i potop u Madridu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala