Poslanica Demokratskog saveza Kosova: Osmani je izabrana kupovinom glasova, Kurti direktno umešan

© AP Photo / Visar KryeziuVjosa Osmani
Vjosa Osmani - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valjentina Redžepi-Bunjaku izjavila je da poseduje informacije da je izbor za funkciju predsednika Kosova bio deo političkih pregovora, dok je kupovinu glasova poslanika direktno vršila Vlada, a posebno premijer Aljbin Kurti, prenosi Ekonomija Onlajn.

U intervjuu za ATV, Redžepi-Bunjaku je rekla da je DSK kao opozicija ispunio svoju obavezu, dok je u rukama građana da odluči da li je politička pogodba bila ispravna da se obezbedi neophodni kvorum sadašnjem predsedniku Kosova Vjosi Osmani.

“Prema informacijama koje imamo, viđali smo ih u medijima, čak i na dan izborne sednice, bilo je cenkanja sa glasovima. Ali, za ove pogodbe odgovorni su Vlada i Kurti, a ne mi kao opozicija. Mi smo kao opozicija ispunili svoju obavezu i na građanima je da li je pregovaranje o glasanju bilo uredno, kako bi se osigurao kvorum za Osmani “, rekla je Redžepi-Bunjaku.

Ona je, između ostalog priznala i da je to razlog njenog odsustva na prvoj izbornoj sednici, iako je javno iznosila stav da podržava Osmani, prenosi Kosovo onlajn.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala