Magija je i dalje tu – Srbi iz Virtusa gaze ka Evroligi

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaMiloš Teodosić u dresu Virtusa iz Bolonje
Miloš Teodosić u dresu Virtusa iz Bolonje - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Virtusa iz Bolonje savladali su Uniks iz Kazanja u prvoj utakmici polufinala Evrokupa rezultatom 80:76. Najefikasniji igrač na utakmici bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić, koji je i bio igrač odluke u završnici ovog susreta.

Virtus koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević, pobedu u prvom polufinalnom susretu sa ekipom iz Kazanja izvojevao je nakon rezultatske klackalice u poslednjoj deonici meča, a Teodosić je u poslednjim minutima meča prvo trojkom, a potom i slobodnim bacanjima obezbedio svom timu prednost pred gostovanje u Rusiji.

Domaća ekipa skoro čitavu utakmicu imala je prednost koja je u trećoj četvrtini dostigla maksimalnih 12 poena razlike, ali je Uniks zahvaljujući raspoloženom Džamaru Smitu istopio vođstvo Virtusa, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa izjednačenim rezultatom (56:56).

Četvrta deonica započeta je preokretom gostujuće ekipe, ali je poenima Vinsa Hantera u šestom minutu meč ponovo ušao u egal (64:64).

Do kraja susreta Uniks je pratio zaostatak za domaćom ekipom, koji je Teodosić minut do kraja utakmice povećao trojkom na šest poena razlike (78:72).

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Uncle Screw (@uncle.screw)

Potom je Smit ekspresno vratio Teodosićevu trojku, nakon čega je Srbin izgubio loptu i napravio faul nad Braunom, pa su gosti stigli na koš od izjednačenja.

Ipak, Teo je tada iznudio faul od strane Džona Holanda, nakon čega je rutinskim pogocima sa linije za slobodna bacanja doveo do krajnjeg rezultata (80:76).

Srpski plej istovremeno je bio i najefikasniji igrač utakmice sa postignutih 27 poena (fenomenalnih 7/8 za dva poena), šest skokova i pet asistencija, a u timu iz Bolonje dvocifren je bio još samo Marko Belineli sa 12 poena i tri asistencije, dok je još jedan Srbin u ekipi Đorđevića, Stefan Marković postigao samo dva poena sa linije za slobodna bacanja, uz četiri skoka i dve asistencije.

Najbolji u ekipi Uniksa bio je pomenuti Džamar Smit koji je ubacio 22 poena uz polovičan učinak šuta iz igre, četiri skoka i dve asistencije, a pratili su ga Braun i Holand sa po 13 poena.

Revanš meč u Rusiji na programu je 9. aprila, a podsećamo da će finalisti Evrokupa obezbediti direktan plasman u Evroligu.

Lučić heroj Bajerna – istorijski plasman Nemaca u Evroligi

„Popiću bazen crnog vina“

Kokoškov i Gudurić napravili čudo u Istanbulu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala