Promena koju je Đoković odavno želeo – počinje od „njegovog“ grada

© AFP 2023 / VALERY HACHETeniski turnir u Monte Karlu
Teniski turnir u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Turnir u Monte Karlu mogao bi da bude prvi koji će u pandemijskim uslovima ponuditi teniserima da biraju hoće li tokom takmičenja boraviti u hotelskom „mehuru“ ili će odabrati privatni smeštaj.

Profesionalci iz sveta tenisa već duže vreme apeluju da se opuste strogi protokoli kojima ih ATP podvrgava putem takozvanih „mehura“ u kojima su zaključani tokom trajanja turnira.

Prema podacima do kojih je došla španska „Marka“, nakon dugih pregovora sa vođama Tura, postignut je dogovor da se teniserima pruži mogućnost da tokom takmičenja borave u privatnom smeštaju, bilo ličnom, bilo iznajmljenom.

Podsetimo, Novak Đoković je i ranije predlagao da se uvede ovakav vid olakšice za tenisere, ali je njegov predlog tada, konkretno na Australijan openu, odbijen.

Jedini uslov je, kako se navodi, da igrači moraju da ostanu unutar mehura, što znači da će moći da se kreću samo po putanji smeštaj-turnir i obrnuto. Oni neće smeti da izlaze van smeštaja na večeru ili da idu u kupovinu, kao što su to radili pojedini teniseri tokom turnira u Majamiju, niti da koriste prednost terena u svom smeštaju i posedovanja automobila.

Takođe, teniseri koji se budu odlučili za ovu opciju, po potrebi će biti podvrgavani češćem PCR testiranju, a i sami će morati da snose troškove smeštaja, za razliku od smeštaja u zvaničnim hotelima.

Novak Đoković reaguje na povredu u meču protiv Tejlora Frica na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Kako je Novak upoznao čoveka sa magičnim rukama

Navodno će Monte Karlo biti prvi turnir tokom koga će teniseri moći da borave kod kuće. To bi omogućilo Đokoviću, Danilu Medvedevu i Aleksanderu Zverevu da spavaju u svojim krevetima, s obzirom na to da je mesto njihovog prebivališta u Kneževini Monako.

Teniseri koji budu boravili u Beogradu tokom održavanja Adrija tura će, prema trenutnim informacijama, moći da borave samo u određenom turnirskom hotelu.

​►Federer je prošlost – Ivanišević otkrio da Đoković ima novi cilj

Đoković otkriva kako će izgledati život u „beogradskom mehuru“ /video/

Tačka bez povratka – šta će Novak odlučiti?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala