„Francuska je uz vas“: Makron pisao Krivokapiću

© AP Photo / Lewis JolyPredsednik Francuske Emanuel Makron
Predsednik Francuske Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću u kojem je naveo da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana, kao i da Podgorica može da računa na podršku zvaničnog Pariza tokom sprovođenja neophodnih reformi.

„Želim da vam zahvalim na pismu i uputim najsrdačnije želje za uspešno obavljanje dužnosti predsednika Vlade Crne Gore, nakon jedinstvenog načina smene vlasti“, naveo je Makron u pismu, poručivši:

„Budite uvereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja“.

Makron je dodao da će, u okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, Francuska agencija za razvoj (ADF) u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona evra, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

„Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira“, naveo je Makron u pismu.

Francuski predsednik je istakao i da želi da bilateralni odnosi dve zemlje i ubuduće jačaju, navodeći da će predstojeća poseta crnogorskog ministra spoljnih poslova Parizu tome i doprineti.

„Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva“, dodao je Makron, prenele su „Vijesti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala