Dominacija Nikole Jokića – Denver perfektan od dolaska Gordona /video/

© AP Photo / Joe MahoneyEron Gordon i Nikola Jokić
Eron Gordon i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Detroit Pistonse 134:119, a utakmicu je obeležio Nikola Jokić koji je odigrao još jednu partiju vrednu MVP nagrade.

Nagetsi su nastavili sa odličnim igrama od dolaska Erona Gordona, te imaju skor 5-0 otkako je bivši košarkaš Orlando Medžika trejdovan u franšizu iz Kolorada.

Gordon je uneo čvrstinu u odbranu, dok je u napadu Jokić dobio još jednog saigrača sa kojim potencijalno može da ima odličnu saradnju. To se i videlo tokom ovih pet utakmica, a jedna akcija posebno je upečatljiva i upravo dolazi sa duela protiv Pistonsa.

Jokić i Gordon razmenili su čak pet kratkih dodavanja u roku od nekoliko sekundi, te je rezultat bio logičan – koš. U ovoj akciji najbolje je moglo da se vidi kakvu su hemiju stvorili za svega dve nedelje koliko igraju zajedno.

​Kako je Denver dominirao od prvog minuta, centar iz Sombora na terenu je proveo samo tri četvrtine, pošto je razlika u četvrtoj bila ogromna, pa nije bilo potrebe da ulazi u igru.

Jokić je na terenu proveo svega 27 minuta i na kraju je utakmicu završio sa 27 poena, osam skokova i 11 asistencija.

Na ovom meču nije bilo Džamala Mareja koji ima manji problem sa povredom kolena, ali to nije smetalo Nagetsima da ubedljivo slave protiv najlošije ekipe lige.

Ovaj susret bio je poseban za košarkaše Detroita Džeremija Grenta i Mejsona Plamlija, koji su prethodne godine bili veoma važni šrafovi u timu Denver Nagetsa.

Grent je bio i najefikasniji kod Pistonsa sa 29 poena, pratio ga je Bej sa 25, a Džekson je ubacio 11. Pobednički tim predvodio je Jokić, a uz njega odlično je odigrao Porter junior sa 25 poena, 11/16 iz igre, kao i Vil Barton sa 24, šest skokova i četiri asistencije.

Nagetsi posle pedeset odigranih utakmica imaju skor 32/18, dok je Detroit na 15/36.

NBA, rezultati:

Indijana – Čikago 97:113

Atlanta – Nju Orleans 123:107

Boston – Filadelfija 96:106

Toronto – LA Lejkers 101:110

Majami – Memfis 112:124

Denver – Detroit 134:119

Golden Stejt – Milvoki 122:121

LA Klipers – Portland 133:116

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jokić prkosi američkoj modi – i tu nastaje „somborski ringišpil“ /video/

Amerikanci teška srca priznaju – Jokićeva družina je „ono pravo“ /video/

U Americi raste novi srpski biser /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala