Grk prekršio pravila i bacio senku na Majami – i ostatak godine

© AP Photo / Lynne SladkyGrčki teniser Stefanos Cicipas
Grčki teniser Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas prekršio je pravila na turniru u Majamiju, ali zbog toga nije sankcionisan na način na koji je to očekivano, što predstavlja opasan presedan za ostatak teniske sezone.

Cicipas je na turniru iz Serije 1.000 došao do četvrtfinala, gde ga je savladao poljski predstavnik Hubert Hurkač.

Trenutno peti teniser sveta je što je brže moguće želeo da zaboravi na Floridu i za njega relativno neuspešno takmičenje, ali mu se nije dalo nakon jedne informacije koja je osvanula u medijima.

Naime, Cicipas je tokom turnira napustio deo predviđen za boravak tenisera i teniserki, takozvani „mehur“, što je bilo protiv pravila donesenih zbog pandemije virusa korona.

Pored Stefanosa, pravilo su prekršili i njegov trener i otac.

U pravilniku se navodi da će svaki igrač koji napusti „mehur“ biti kažnjen finansijski, kao i da će potencijalno biti momentalno diskvalifikovan.

Vakcinacija u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Tačka bez povratka – šta će Novak odlučiti?

Do sada u teniskom svetu nije viđen nijedan sličan primer Cicipasovom, a očekivalo se da kazna za ovakav prekršaj bude rigorozna kako bi se ostalim igračima postavio jasan primer.

Cicipas na konferenciji nakon poslednjeg meča u Majamiju nije govorio o kršenju pravila, već o loše odigranom duelu.

„Poslednje dve nedelje sam pod mnogo stresa, posebno tekuće, baš sam pod stresom. Mislio sam da imam šansu, da mogu... Nisam igrao loše, ali mislim da je bila prilika da uradim nešto više“, kazao je Grk.

S obzirom da Cicipas nije sankcionisan najstrože moguće, ostaje nejasno kako će neki drugi teniser reagovati ukoliko prekrši ova pravila i bude diskvalifikovan, odnosno da li će se svi lagodnije ponašati misleći da neće biti diskvalifikovani, već samo finansijski sankcionisani.

Podsetimo, i na ostalim turnirima će postojati određene vrste „mehura“, kao i na turniru iz Serije 250 u Beogradu, koji je na programu od 19. aprila.

​► Da li je Amerika pronašla ono što čeka 18 godina?

Kako je Novak upoznao čoveka sa magičnim rukama

Đoković usred „rata“ – „koliko daleko je spreman da ide?“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala