U Bavarskoj sve spremno za uvoz ruske vakcine

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIsporuka ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Isporuka ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Bavarske zaključilo je memorandum o razumevanju sa Ruskim fondom za direktne investicije o mogućim isporukama u ovu pokrajinu vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštio je regionalni ministar zdravlja Klaus Holetček.
„Želim još nešto da kažem o „Sputnjiku Ve“. Imamo memorandum o razumevanju sa Ruskim fondom za direktne investicije. To je opunomoćena organizacija ruske vlade za prodaju vakcina koje se mogu proizvoditi u Ilertisenu. U memorandumu smo takođe naveli da je možemo uvoziti, ako bude uzajamne volje za tim. Uslov za to je, naravno, registracija“, izjavio je Holetček.

On je naglasio da je „Sputnjik Ve“ vrlo efikasna vakcina protiv teških oblika bolesti.

„Želeo bih da se uskoro kod nas pojavi ova vakcina kako bismo je ovde mogli koristiti. Mislim da je to pravilno i dobro da imamo tu mogućnost“, dodao je ministar.

Premijer Bavarske Markus Zeder saopštio je ranije da su vlasti ove pokrajine pripremile preliminarni ugovor sa lokalnom firmom o isporukama ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

„Ako „Sputnjik“ bude registrovan u Evropi, tada će Bavarska, preko firme u Ilertisenu, dobiti dodatne doze“, rekao je Zeder na konferenciji za štampu.

Ranije je nemačka kancelarka Angela Merkel više puta saopštavala da je Berlin spreman da kupi vakcinu „Sputnjik Ve“, nakon registracije u EU.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala