„Vijesti“: Inicijativa za smenu ministra Leposavića nije dostavljena crnogorskom parlamentu

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Inicijativa za smenu ministra pravde i ljudskih prava u Crnoj Gori Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici do sinoć nije dostavljena crnogorskom parlamentu, uprkos najavi premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da će to učiniti u toku dana jučerašnjeg dana, javljaju podgoričke "Vijesti".

"Vijesti" navode i da se tokom jučerašnjeg dana Leposavić nije oglašavao.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati da je u Srebrenici počinjen zločina genocida „kada se to nedvosmisleno utvrdi“ i osporio je legitimitet suda u Hagu gde je suđeno za Srebrenicu. 

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Vučić: Nisam oduševljen potezima Crne Gore

Krivokapić je juče rekao da je tražio ostavku Leposavića, a potom pokrenuo zakonsku proceduru razrešenja. On je dodao da je poslao poruku Leposaviću „da treba sam da se vadi iz onoga što je zakuvao“ smatrajući da će njegova izjava biti takva da može da amortizuje ono što je rečeno.

"Već danas šaljem Skupštini predlog za razrešenje", rekao je juče Krivokapić i dodao da ne želi da prejudicira ko će glasati i da misli da Skupština treba da ispoštuje zahtev premijera.

Predlog crnogorskog premijera da razreši ministra Leposavića izazvao je burne reakcije i među političarima i na društvenim mrežama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala