U Americi raste novi srpski biser /video/

© AP Photo / Sue OgrockiSrpski košarkaš Aleksej Pokuševski
Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Aleksej Pokuševski, najmlađi košarkaš u NBA ligi, odigrao je još jednu odličnu utakmicu posle koje je dobio pohvale od strane trenera, ali i saigrača.

Pokuševski, koji je tek u decembru napunio 19 godina, u poslednje vreme igra veoma dobro, te iz meča u meč pokazuje o kakvom se talentu radi.

Košarkaš Oklahome postigao je 19 ili više poena u trećoj od poslednje četiri utakmice, a raduje što je uz dobar košgeterski učinak imao i solidne procente.

Tander je, u noći između ponedeljka i utorka, poražen od Detroit Pistonsa, ali je Pokuševski bio veoma dobar ostvarivši učinak od 19 poena, četiri skoka i dve blokade, uz 8/19 iz igre.

Trener Mark Degnolt nakon utakmice pohvalio je srpskog košarkaša.

„Veoma smo optimistični. Poku ide uzlaznom putanjom i u pravo vreme smo mu dali šansu. Igra sve jednostavnije i igra mu je čvršća“, rekao je šef stručnog štaba Oklahome.

Kada je reč o uzlaznoj putanji, o kojoj je pričao Degnolt, tu se pre svega misli na slab početak sezone kada je Pokuševski imao mnogo promašaja i kada nije uspevao da se izbori sa NBA igračima.

Ispostaviće se da je Oklahoma uradila sjajan posao kada ga je poslala u Razvojnu ligu, tamo je proveo ceo februar, dobio je samopouzdanje i od marta igra na odličnom nivou.

Lepe reči za Pokuševskog imao je i centar ekipe Mozes Braun.

„Iskreno, oduvek sam navijač Pokua, još od trening kampa. Sjajno je videti kako dobija sve više samopouzdanja i kako igra sve bolje“, kazao je Braun.

Poku, kako je nadimak srpskom biseru, od marta se ponovo nalazi u timu i ovom mesecu beležio je veoma dobre brojke na deset odigranih utakmica – 11,3 poena, 6,8 skokova, 2,8 asistencija i blizu jedne blokade.

Bivšeg juniora Olimpijakosa i dalje muče procenti, često se desi da šutira oko 30 odsto iz igre, ali to je normalno za mladog košarkaša.

„Osećam se opušteno sa loptom u rukama. Za mene, to je nekako prirodno“, rekao je Pokuševski posle poraza od Detroita na pitanje o napadu.

Poku je u martu igrao veoma dobro, a za sada u aprilu to izgleda još bolje jer na tri utakmice ima prosek od 14 poena, četiri skoka, četiri asistencije i po ukradenu loptu i blokadu.

Srpski košarkaš jedan je od unikatnijih igrača u ligi i narednih sezona, uz pravilan rad, mogao bi da izraste u jednog od najboljih igrača sveta.

Dončić briljirao – Dalas srušio prvu ekipu Zapada /video/

Niko nikada kao Nikola Jokić

Jokić frustriran udario protivnika, sudija ga se uplašio /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala