Amerikanci teška srca priznaju – Jokićeva družina je „ono pravo“ /video/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Denver Nagetsi nisu atraktivna franšiza, nalaze se u hladnom Koloradu, nisu na velikom tržištu i samim tim američkim medijima teško je da priznaju da su ozbiljan kandidat za visok plasman u Zapadnoj konferenciji.

To je donekle i očekivano, prošle godine svi su želeli da vide finale Zapada u kom bi igrali LA Lejkersi i LA Klipersi, ali ponovo je „taj“ Denver umešao svoje prste i eliminisao jedan od ta dva tima (Kliperse).

Nikola Jokić na utakmici protiv Klivlenda - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Da li će Jokić ispuniti želju pokojne legende?

Ove sezone ponovo je ista priča, Nagetsi, iako su imali spor početak sezone, ne dobijaju dovoljno pažnje kao recimo timovi koji igraju na velikim tržištima.

U poslednje vreme situacije se malo menja, Denver ima četiri pobede zaredom, sve su bliže vrhu Zapada, te je Stiven Ej Smit, najpoznatiji američki sportski novinar, odlučio da im da prostora u svojoj emisiji.

„U poslednje vreme sam dosta mozgao oko toga ko će osvojiti Zapad, ko će biti najbolji u Zapadnoj konferenciji? A za to krivim Denver Nagetse, pošto su dobri, zaista su dobri“, krenuo je izlaganje Ej Smit.

Dugogodišnji novinar ESPN-a posebnu pažnju posvetio je Majklu Porteru junioru koji, uz Jokića i Mareja, igra sjajno u poslednjih mesec i po dana.

„Svi znamo Nikolu Jokića, svi znamo Džamala Mareja, prošle godine nam je pokazao šta može u plej-ofu. Ali Majkl Porter junior? Dame i gospodo, on je otkriće. Na NBA draftu 2018. Denver Nagetsi su ga uzeli sa 14. mesta, samo iz razloga što su druge ekipe bile uplašena problema koji je imao sa leđima“.

„Čak su i Klipersi, na čijem je čelu bio veliki Džeri Vest, imali dva pika pre Denvera i nisu odlučili da ga uzmu. Ovo dete beleži 20 poena u proseku od početka marta. Pritom je treća opcija u napadu Nagetsa. Šutira skoro 60 odsto iz igre, čak 50 odsto za tri poena“, dodao je Smit.

Denver je pre nekoliko dana napravio sjajan posao na tržištu kada je doveo Erona Gordona iz Orlando Medžika. Eksplozivni krilni košarkaš baš je ono što je nedostajalo ekipi i od njegovog dolaska Nagetsi imaju 4-0.

To je istakao i Ej Smit.

„I na sve to dodate Erona Gordona, momka koji je sjajan defanzivac, koji ima odlične atletske sposobnosti. Denver ima skor 3-0 od momenta kada je došao Gordon, u tom periodu pobedili su plej-of ekip – Atlantu, Filadelfiju i Kliperse“, kaže Smit i zaključuje:

„Reći ću vam ovo, zaboravite na NBA finale, Lejkersi neće proći prvu rundu ako nemaju zdravog Entonija Dejvisa. Neće pobediti Denver bez Dejvisa. Srećno svima koji budu morali da igraju protiv ovih Denver Nagetsa. Stvarni su“.

To što Nagetsi nisu dobijali veliki prostor u medijima nije začuđujuće, jednostavno nisu franšiza iz Los Anđelesa, Njujorka ili nekog drugo atraktivnog tržišta, ali vreme je da se to promeni jer nema mnogo boljih ekipa od njih u ligi. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Da li će Jokić ispuniti želju pokojne legende?

Denver konačno pobeđuje i kada Jokiću nije veče /video/

Neko je nadobudna zvezda, a neko – Nikola Jokić

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala