Putin i Bolsonaro razgovarali o ruskoj vakcini protiv kovida

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom  - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom, lideri su razgovarali o trgovinskim i ekonomskim vezama i borbi protiv virusa korona, saopštila je pres služba Kremlja.

Kako je saopštila pres služba, razgovor je održan na inicijativu brazilske strane.

„Razgovarano je o perspektivama razvoja bilateralnih odnosa. Potvrđeno je raspoloženje za aktivan zajednički rad u okviru rusko-brazilskog strateškog partnerstva. Izražen je uzajamni interes za doslednu izgradnju trgovinsko-ekonomskih veza“, navodi se u saopštenju.

Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
U Brazilu proizvedena pilot serija vakcine „Sputnjik Ve“

Takođe se dodaje da su predsednici razgovarali o saradnji u borbi protiv epidemije virusa korona. S tim u vezi, predsednici su razgovarali o registraciji ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Brazilu, organizaciji isporuka i proizvodnje ovog preparata u Brazilu.

​U martu je Ministarstvo zdravlja Brazila saopštilo da će ova zemlja od Rusije nabavljati vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala