Prva zvanična poseta iz Crne Gore patrijarhu: Porfirije primio ministra Ratka Mitrovića

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh srpski Porfirije
Patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu prof. dr Ratka Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Republike Crne Gore. To je prva zvanična poseta iz Crne Gore patrijarhu SPC.

U prvom susretu patrijarha Porfirija sa predstavnikom Vlade Crne Gore istaknuta je neophodnost i važnost bliske saradnje dve bratske države, objavljeno je na sajtu SPC.

„Naglašena je potreba da se obnova pravoslavne duhovnosti u Republici Crnoj Gori nastavi, i u tom smislu ključan doprinos blažene uspomene mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Plodovi njegovog požrtvovanog rada mogu se videti u velikom broju blagovernih pravoslavnih vernika, blagočestivom sveštenstvu i monaštvu i brojnim obnovljenim i sagrađenim crkvama i manastirima“, navedeno je na sajtu SPC.

Ministar Ratko Mitrović je istakao da su „sadašnji arhijereji u Crnoj Gori duhovna čada blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i da su kao takvi odani tronu Svetoga Save, prvog Arhiepiskopa srpskog“, dodaje se u saopštenju SPC.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala