„Crni Mićo, lopino, ubij se“: Poruka Pupovcu na naslovnici hrvatskog nedeljnika

© Tanjug / Dragan KujundžićSa tuđim nesrećama, predrasudama i mržnjama nosiću se onako kako se treba nositi — uspravne glave, kaže Milorad Pupovac.
Sa tuđim nesrećama, predrasudama i mržnjama nosiću se onako kako se treba nositi — uspravne glave, kaže Milorad Pupovac. - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Zadarski ekstremno desni „Hrvatski tjednik“ objavio na naslovnoj strani poruku Miloradu Pupovcu: „Crni Mićo, lopino, ubij se“. Na šta on tobože odgovara: „Hoću, ali samo ako i moje ime posle uvrstite na jasenovački popis ’zaklanih od ustaša!‘“

Bura zbog polemike predsednika Zorana Milanovića i poslanika SDSS-a Milorada Pupovca očigledno se ne smiruje u hrvatskim medijima, a poslednji primer za to je ovaj nedeljnik koji je objavio na naslovnici njihove fotografije, uz tekst iz kojeg proizlazi da je Pupovca šef hrvatske države nazvao „lopinom“ i kome se poručuje da treba da se ubije.

„Crni Mićo, lopino, ubij se!“, odštampano je velikim boldovanim slovima, a kao navodni odgovor Pupovca uobičajenom veličinom slova crvene boje navode: „Hoću, ali samo ako i moje ime posle uvrstite na jasenovački popis ’zaklanih od ustaša!‘“, prenosi 92.

Portal zagrebačkog nedeljnika Novosti podseća da to nije prvi put da „Hrvatski tjednik“, poznat po, kako ukazuju, uvredljivim komentarima na račun predstavnika manjina, posebno Srba, koje etiketira kao „agresore“, „velikosrbe“ i „četnike“, objavljuje poruke koje pozivaju na nasilje protiv Pupovca, rugaju jasenovačkim žrtvama i negiraju genocid počinjen nad Jevrejima, Romima i Srbima u NDH.

Podsećaju da je u novembru prošle godine isti nedeljnik tako objavio deo Pupovčevog govora u parlamentu o identitetu Srba u Hrvatskoj gde je govorio o tri važne komponente njihovog identiteta - slobodarstvu, ustavnom patriotizmu i antifašizmu...

Nedeljnik je, dodaje se, tome dodao urednički komentar o „četvrtoj komponenti“ srpskog identiteta, a to je „da svi pre ili posle završe na popisu jasenovačkih žrtava“.

U nepotpisanom komentaru sledila je i rečenica: „Nećete se smiriti dok i sebe ne vidite na popisu zaklanih“.

Inače, političko delovanje predstavnika srpske manjine „Hrvatski tjednik“ u celosti naziva „srpskim fašizmom“. Ali, pišu Novosti, „Hrvatski tjednik“ ne staje samo na Srbima.

Na svojim je stranicama maloletne migrante nazivaju „ljudožderima“ koji prenose boleštine, a gej osobe nastranim pedofilima...

Na njihovom tapetu nisu samo manjine i marginalizovani, piše nedeljnik i dodaje da iz pera novinara „Hrvatskog tjednika“ izlazile su uvrede na račun članova najuticajnije opozicione SDP-ovce i te stranke za koji su tvrdili da je „prepun potencijalnih terorista i ubica“.

Bivšu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović nazvali su „bestidnicom“, a papu Franju „antiristom“.

Uz sve to „Hrvatski tjednik“ je, na primer, bivšu zaštitnicu graana Loru Vidović, istoričara Hrvoja Klasića, predsednika IDS-a Borisa Miletića, predsednika Jevrejske opštine Zagreb Ognjena Krausa i Pupovca nazivao „jahačima velikosrpske apokalipse u Hrvatskoj“, a slučaj silovanja u Zadru koji je potresao javnost proglasili su izmišljenim.

„Hrvatski tjednik“ prostor je davao i ratnim zločincima poput preminulog Tomislava Merčepa, s kojim je napravljen intervju u aprilu prošle godine, podseća nedeljnik.

S druge strane, kažu da „Hrvatski tjednik“, očekivano, redovno veliča ustaške ratne zločince.

U prošlonedeljnom broju „Hrvatski tjednik“ takođe na naslovnici „razotkriva podvalu“ uz naslov „Ovo su tajna Stepinčevih pisama“, gde o istoričaru Klasiću piše da je „kao Paško Patak dobio zadatak da odradi velikosrpsku stvar“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala