"Milion koraka za Stevanov prvi": Dejan stigao do cilja /video/

© Foto : Snimak sa ekranaDejan Bogosavljević iz boljevačkog sela Bačevica stigao na Jarinje
Dejan Bogosavljević iz boljevačkog sela Bačevica stigao na Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Dejan Bogosavljević iz boljevačkog sela Bačevica, koji je 24. marta 2021. simbolično na dan početka NATO bombardovanja SRJ, krenuo peške od Kelebije do Jarinja, u humanitarnoj akciji prikupljanja novca za lečenje jedanaestogodišnjeg Stevana Kalinovića, stigao je na svoj cilj.

Dejana su na administrativnom prelazu Jarinje sačekali Srbin Kaznović i pravoslavni sveštenik iz Leposavića, koji mu je poklonio statuu patrijarha Pavla.

​Ovaj skromni mladić je za početak svog marša izabrao godišnjicu NATO bombardovanja, jer je time želeo da oda počast žrtvama NATO agresije na našu zemlju, kao i priznanje učesnicima bitke na Košarama.

"Na desnoj ruci nosim oznaku "Košare", time bih želeo da skrenem pažnju da junaci iz ove bitke ne smeju da padnu u zaborav, oni to nisu zaslužili. Oni i svi ratni veterani su krvarili za našu zemlju", ističe Bogosavljević.

Humanitarnim maršem koji je nazvao "Milion koraka za Stevanov prvi", Bogosavljević se nada da će ljude širom zemlje podstaknuti na humanost, a sve u cilju prikupljanja novca za lečenje dečaka Stevana Kalinovića, koji od rođenja boluje od dečje paralize.

"Pozivam sve ljude dobre volje da podrže moj poduhvat i uključe se u akciju prikupljanja novca za malog Stevana. Za početak mogu da pošalju SMS 111, na broj 3030", apeluje Bogosavljević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala