Drama u Mančesteru, sudijske greške i potop u Madridu!

© AP Photo / Manu FernandezVinisijus Žunior, brazilski napadač, u dresu Real Madrida
Vinisijus Žunior, brazilski napadač, u dresu Real Madrida - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Prvi termin četvrtfinala Lige šampiona obeležile su pobede Real Madrida nad Liverpulom i Mančester sitija nad Borusijom Dortmund, ali i sporne odluke sudija.

U prvom dvomeču Siti je savladao Borusija Dortmund rezultatom 2:1 posle dramatične završnice u Mančesteru, dok je Real bio bolji od Liverpula sa 3:1.

Pored dobrog fudbala i puno prilika, oba meča obeležile su odluke sudija koje su, ako je suditi prema reakcijama javnosti, bile pogrešne.

Siti je protiv Milionera iz Dortmunda poveo u 19. minutu preko Kevina de Brujnea, koji je rutinski poslao loptu u mrežu gostiju posle pravovremenog dodavanja Rijada Mahreza.

Građani su do povećanja prednosti mogli u 30. minutu, posle faula Emrea Džana u kaznenom prostoru rivala.

Ipak, tada je pogrešna odluka sudije preinačena posle gledanja VAR-a, pa penala nije bilo.

Nedugo zatim desila se nova sporna odluka, kada je Dortmund trebalo da stigne do izjednačenja i gola u gostima koji bi im značajno povećao šanse za plasmanom u polufinale.

Mladi Englez Džud Belingem je prevario golmana domaćina Edersona, skinuo mu loptu sa kopačke i naterao ga da ga šutne.

Belingem je imao otvoren put ka golu, ali je sudija odlučio da dosudi faul nad Edersonom, čime je praktično poništio pogodak tima iz Nemačke.

„Sudije moraju da se presaberu“, na Tviteru je napisao Džejdon Sančo, bivši igrač Sitija, a trenutno član Dortmunda koji je zbog povrede morao da propusti utakmicu.

​Izabranici Pepa Gvardiole nisu puno rizikovali, ali su tokom celog drugog poluvremena imali više velikih prilika, više udaraca ka golu protivnika i veći posed lopte.

Situacija se, ipak, značajno zakomplikovala, pošto su do kraja meča zakomplikovali situaciju pred put u Nemačku, pošto je Marko Rojs u 84. minutu iskoristio savršen pas Erlinga Holanda i poslao loptu iza leđa čuvara mreže Građana.

Siti je nastavio da napada želeći da dođe do celog plena, a to je uspeo da uradi preko svog deteta Fila Fodena, iako je vremena na semaforu bilo jako malo posle primljenog gola.

Mladi Englez je pravo niotkuda ostao sam pred golmanom gostiju i uspeo da hitrom reakcijom donese odluku u dramatičnoj završnici utakmice.

Kraljevski klub je savladao engleskog premijerligaša uz jednu spornu odluku sudije i nekoliko skupih grešaka defanzivaca gostujućeg sastava.

Za manje od deset minuta na stadionu u Madridu dva puta se zatresla mreža golmana gostiju Alisona. Oba gola Reala došla su posle greške poslednje linije odbrane gostiju.

Brzonogi Brazilac Vinisijus je u 27. minutu pobegao kompletnoj odbrani Liverpula i lako rešio jedan na jedan sa golmanom, da bi Marko Asensio u 36. minutu iskoristio nešto što se može nazvati „asistencijom“ beka Liverpula Trenta Aleksander-Arnolda.

Između te dve situacije desio se i sporni momenat, pošto je Real potencijalno oštećen za penal.

Iskusni francuski napadač je pao u šesnaestercu Liverpula posle duela sa mladim defanzivcem Kabakom, a ova situacija je izazvala veliku debatu na društvenim mrežama.

Da li je Benzema uleteo u noge Kabaka i time inicirao kontakt ili je Kabak faulirao Benzemu procenite sami.

U drugom poluvremenu utakmice viđena su još dva gola, a prvi je bio delo Mohameda Salaha u 51. minutu.

Liverpul je uspeo da smanji prednost, ali i da postigne jako bitan gol u gostima.

Ipak, njihovo slavlje i nada za nečim više u Španiji brzo su pali u vodu, pošto je Vinisijus drugom golom postavio na, kako se ispostavilo, konačnih 3:1.

Mladi napadač je iskoristio dobar pas Luke Modrića i uz malo sreće i lošu reakciju Alisona uspeo da ponovo dospe na listu strelaca.

Revanši su na programu 14. aprila, dok u preostala dva četvrtfinala prve duele svojih dvomeča u sredu igraju Bajern i PSŽ, odnosno Porto i Čelsi.

Liga šampiona, četvrtfinale:

Sreda, 6. april

Mančester siti – Borusija Dortmund 2:1

Real Madrid – Liverpul 3:1

Četvrtak, 7. april

21.00 Bajern Minhen – Pari Sen Žermen

21.00 Porto – Čelsi

Umesto golova na večitom derbiju – na Beograd su padale Hitlerove bombe /video/

Bog u Madridu, „mister“ u Engleskoj, odbačen u Srbiji – godina od odlaska ponosnog Užičanina

Španci se pribojavaju nemačkog advokata koji je „pokrao“ Srbiju /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala