Protesti protiv mera u Italiji: Demonstranti blokirali auto-put, u Rimu povređen policajac /video/

© REUTERS / CIRO DE LUCABlokada auto-puta kod Napulja.
Blokada auto-puta kod Napulja. - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Demonstranti koji protestuju protiv anti-kovid mera u italijanskoj regiji Kampanija uspešno su u utorak blokirali deonicu od jednog kilometra na prometnom auto-putu A1 koji povezuje Napulj i Rim.

Demonstranti su se okupili na auto-putu A1 Milano-Napulj između spoja A16 Napulj-Kanosa i Kazerta Jug u pravcu Rima. Protestovali su predstavnici više privrednih grana – ugostitelji, vlasnici barova i teretana, ulični prodavci i mnogi drugi koji se protive ograničenjima njihovog poslovanja zbog mera za suzbijanje širenja kovida 19.

​Policija je bila prisiljena da zatvori deonicu autoputa zbog demonstracija što je dovelo kilometarskih redova i usporavanja saobraćaja u celoj putnoj mreži.

Vlasnici restorana protestovali u Rimu, povređen policajac

Vlasnici italijanskih restorana i drugi nezadovoljni vladinim epidemiološkim merama zbog kojih ne rade već nedeljama sukobili su se danas sa policijom tokom protesta ispred parlamenta u Rimu.

AP prenosi pisanje agencije „La Prese“ o tome da je u današnjim sukobima nekoliko stotina demonstranata povređen policajac.

Demonstranti su, inače, protestovali bez zaštitnih maski i tražili su da im vlada dozvoli da ponovo rade.

Agencija prenosi izveštaj ANSE o tome da su snage bezbednosti intervenisale nakon što su demonstranti pokušali da probiju policijski kordon, a da je među okupljenima koji su učestvovali u neredima bilo i članova ekstremnih desnih političkih grupa.

Izražavajući solidarnost s povređenim policajcem, podsekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Italije Karlo Sibilija rekao je u pisanoj izjavi da se nikakvo nasilje neće tolerisati, navodi AP.

Restorani, barovi i kafići u Italiji zatvoreni su najmanje do kraja aprila, a dozvoljena im je samo šalterska prodaju ili usluga dostave, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala