Češka vlada će razmotriti sertifikate o vakcinaciji koje izdaje Srbija

© Sputnik / Lola ĐorđevićVakcinacija na beogradskom Sajmu
Vakcinacija na beogradskom Sajmu - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Pratite nas
Mnogi Česi dolaze u Srbiju radi vakcinacije protiv virusa korona, zbog čega će Vlada republika razmotriti šta da radi sa tim sertifikatima.
Prema rečima češkog šefa diplomatije Tomaša Petržička, Vlada će razmotriti pristup Prag sertifikatima o vakcinaciji iz Srbije, posebno u situaciji kada mnogo Česi dolaze kod nas radi vakcinacije ruskom vakcinom „Sputnjih Ve“ (Sputnik V) ili kineskom „Sinofarm“, a ove dve vakcine nije odobrila Evropska agencija za lekove.

„Obavezno ćemo razgovarati o tome. Želeo bih da čujem od ministra zdravlja (Jana) Blatnog kako postupiti u ovom slučaju i šta da radimo sa srpskim sertifikatima“, rekao je ministar u intervjuu češkom portalu "Seznam zprávy".

Podsetimo, prošlog meseca je predsednik Češke Miloš Zeman izjavio da je uputio pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je molio da se njegovoj zemlji isporuči vakcina „Sputnjik Ve“. Međutim, zamenik premijera i ministar policije Češke Jan Hamaček rekao je da smatra necelishodnim korišćenje ruske vakcine u toj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala