Vučić: Nisam oduševljen potezima Crne Gore

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom smene ministra pravde i ljudskih prava u Crnoj Gori Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici, da nije iznenađen niti oduševljen svim potezima nove vlasti u Crnoj Gori, kao i da se lično nadao da će odnosi sa Crnom Gorom biti bar za nijansu drugačiji.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Vučić: Iz EU su nam poručili da budemo ponizniji
Vučić je tako odgovorio, gostujući na Pinku, na pitanje da prokomentariše smenu Leposavića zbog izjave da će priznati genocide u Srebrenici „kada se to nedvosmisleno utvrdi“, kao i na pitanje kako komentariše to što Srbija pomaže Crnu Goru vakcinama a Crna Gora vraća na taj način iako je on kao predsednik države bio žrtva pokušaja atentata u Srebrenici.

„Nisam iznenađen, nisam oduševljen svim potezima novih crnogorskih vlasti. Njima je važnije da su njima oduševljeni u Stejt dipartmentu i u Briselu, nego u Beogradu. To je njihov izbor, neću da se mešam u njihove unutrašnje stvari“, naveo je Vučić.

Poručio je da će Srbija nastaviti da pomaže srpskom narodu i udruženjima i organizacijama u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

„Toga nećemo da se stidimo, to je naše pravo u skladu sa međunarodnim pravom, mi ćemo to da činimo još više i u tome ne može niko da nas spreči, niti da nam zabrani. Što se tiče njihove politike, možda su se neki nadali da će biti mnogo drugačije. Ja sam se nadao da će biti za nijansu drugačije. U svakom slučaju mi ćemo da pokušavamo da gradimo pristojne i dobre odnose sa Crnom Gorom, koja nam je među najbližima kao i Severna Makedonija i gledaćemo da gradimo najbliže odnose“, naveo je predsednik Srbije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala