Srpski i ruski zvaničnici na konferenciji „Besmrtni puk 2021 – korakom predaka, korakom pobede“

© Sputnik / Dejan SimićŠetnja "Besmrtnog puka" u Beogradu povodom Dana pobede na fašizmom
Šetnja Besmrtnog puka u Beogradu  povodom Dana pobede na fašizmom - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Povodom obeležavanja 80 godina od početka Drugog svetskog rata, 22. godišnjica NATO agresije na SRJ i 6. aprila, dana kada je 1941. godine bombardovan Beograd od strane nacističke Nemačke, sutra 6. aprila od 11 časova biće održana ZOOM konferencija pod nazivom „Besmrtni puk 2021. – korakom predaka, korakom pobede“

Učesnici će na konferenciji govoriti o odlučujućoj ulozi koju su naše herojske zemlje i dva bratska naroda imala u oslobođenju Evrope i konačnom porazu nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, ali i ukazaće na stradanja koje je u savremenoj istoriji doživeo srpski narod u borbi za zaštitu svog suvereniteta i slobodarskog duha.

Na konferenciji će učestvovati Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, Nenad Popović, ministar  za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije i predsednik Fondacije Besmrtni puk, Goran Vesić, zamenik  gradonačelnika Beograda, Artjom Hutorskoj, rukovodilac Izvršnog komiteta „Besmrtni puk Rusija“, Jevgenij Baranov, direktor  Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu „Ruski dom“, general-major Vidosav  Kovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, pukovnik Zoltan Dani, heroj protiv-vazdušne odbrane VJ u toku odbrambenog rata  sa NATO paktom, Valerij Rjazanski, predsednik poslaničke grupe prijateljstva  sa Srbijom u Savetu Federacije Ruske Federacije.

Moderator konferencije biće Ljubinka Milinčić, glavna urednica informativnog portala Sputnjik.

Organizatori konferencije su Fondacija Besmrtni puk, Grad Beograd i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu.

Međunarodna onlajn konferencija „Besmrtni puk 2021 – korakom predaka, korakom pobede“ biće direktno prenošena na Fejsbuk stranici Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala