Jokić dirigovao napadom ekipe – Denver je nezaustavljiv! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić protiv Orlanda
Srpski košarkaš Nikola Jokić protiv Orlanda - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Orlando Medžik 119:109, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu franšize iz Kolorada.

Nagetsi igraju sjajnu košarku otkako je u ekipu došao Eron Gordon, te u poslednjih pet mečeva ne znaju za poraz i trenutno su na četvrtom mestu na Zapadu sa skorom 31/18.

Jokić je konačno dobio više oružja u napadu, pa je, u ovom periodu od pet uzastopnih trijumfa, i njegova napadačka produkcija nešto opala, što nužno nije loše jer ekipa pobeđuje.

Centar reprezentacije Srbije u pobedi nad Orlandom nije imao veče sa 30 ili više poena, ali je zato čak 16 puta asistirao saigračima i uz 17 poena imao je i devet skokova.

Jokić nije forsirao, iz igre je šutirao 5/11, sa linije za slobodna bacanja 7/9, a saigrači su bili ti koje je hranio loptama.

Najefikasniji bio je upravo Eron Gordon sa 24 poena, pratio ga je Džamal Marej sa 22, Majkl Porter junior ubacio je 20, a dobar meč odigrao je i Vil Barton sa 15 poena.

Ovo je retko bio slučaj na startu takmičarske godine, Denver se zbog toga i mučio jer Jokić nije imao adekvatnu podršku, te se dosta puta dešavalo da ubaci 30 poena, a da ekipa izgubi.

Tako je recimo u porazu od Sakramento Kingsa ostvario rekord karijere postigavši 50 poena, ali to nije bilo važno jer je Denver izašao kao gubitnik iz tog duela.

Sada je slika potpuno drugačija, Jokić u poslednjih pet mečeva beleži 21 poen, što je za šest manje od proseka, ali ekipa ima 5/0 i bliži se Klipersima, Sansima i Džezu koji su na vrhu Zapada.

Kada je reč o utakmici protiv Orlanda, Nagetsi su je prelomili u trećoj i četvrtoj četvrtini, nakon slabog prvog poluvremena koje su izgubili 65:47.

U trećoj deonici potpuno su neutralisali prednost protivnika, u četvrtoj su preuzeli kontrolu nad utakmicom i na kraju su slavili 119:109.

Najefikasniji kod Medžika bili su Okiki i Ros sa 19 poena, Enis je ubacio 17, a Karter i Hempton po 16 poena.

NBA, rezultati:

Čikago – Bruklin 115:107

LA Klipers – LA Lejkers 104:86

Boston – Šarlot 116:86

Filadelfija – Memfis 100:116

Atlanta – Golden Stejt 117:111

Hjuston – Nju Orleans 115:122

Denver – Orlando 119:109

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rođena na Kipru, slavu stiče u Americi, ali bira Srbiju: „Nisam se dvoumila, znala sam svoj cilj“

„Kao Bobi, dobri sin...“ /video/

Koš sa pola terena okončao američku koledž dramu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala