Najbolji kvartal dolara u poslednje tri godine

© Depositphotos.com / DoomuŠtampanje dolara
Štampanje dolara - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Dolar je danas uglavnom ostao stabilan jer su investitori i dalje pod utiskom snažnih prošlonedeljnih podataka o zapošljavanju u SAD i očekivanja da će pokazatelji o poslovanju uslužnog sektora potvrditi solidan ekonomski oporavak od udara izazvanog virusom korona.

Zelena novčanica je u periodu januar-mart zabeležila svoj najbolji kvartal prema vodećim svetskim valutama u poslednje skoro tri godine, zahvaljujući poboljšanju američke ekonomije i rastu prinosa na državne hartije od vrednosti.

Dolarski indeks danas gotovo da nije beležio kretanje prema korpi šest rivalskih valuta i iznosio je 92.948 poena, izveštava Rojters.

Prema japanskom jenu, dolar je kotirao na azijskim tržištima na nivou od 110.58 jena, nedaleko od svog najvišeg nivoa u proteklih godinu dana, prenosi portal Kamatica.

U odnosu na evro, dolar se trgovao po ceni od 1.1768 dolara, što je blizu njegovog petomesečnog maksimuma.

Britanska funta se držala stabilno prema zelenoj novčanici na 1.3837 dolara.

U odnosu na švajcarski franak, dolar je ojačao do nivoa od 0,9420 „švajcaraca“.

Američki poslodavci otvorili su u martu više radnih mesta nego što se očekivalo, pokazali su podaci Ministarstva za rad objavljeni u petak. Ipak, snažnije reakcije aktera na tržištima kapitala povodom te vesti su izostale, jer je većina berzi bila zatvorena zbog uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru.:

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala