Mediji: Ruska sila se krije pod vodom

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete "Bulava" sa podmornice "Jurij Dolgoruki" na Belom moru
Lansiranje rakete Bulava sa podmornice Jurij Dolgoruki na Belom moru - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Rusija poseduje savremenu ratnu flota koja se stalno razvija, predstavljajući jedinstvenu pretnju oružanim snagama NATO-a, piše „Biznis insajder“.

Kako navodi autor članka, Ratna flota Rusije je pojačala svoju aktivnost na Arktiku, povećava svoje prisustvo u Africi i na Bliskom istoku, a takođe pažljivo prati šta radi NATO, ploveći oko Evrope.

„Danas, u sastavu ruske Ratne mornarice nalazi se oko 360 brodova svih tipova. Velike krstarice i razarači su zamenjeni manjim brodovima koji su spremni za savremene borbe, kao što su korvete i fregate“, navodi se u tekstu.

Po mišljenju „Biznis insajdera“, mnogi od ovih brodova su manji i nose manje oružja u poređenju sa brodovima istog tipa, koje poseduju države NATO-a.

„Međutim, nova tehnika i oružje, posebno krstareće rakete „kalibar“ koje su 2015. godine predate vojsci, daju im prednost“, navodi se u članku.

Međutim, prava sila Ratne mornarice Rusije, po mišljenju autora materijala, u ovom trenutku se krije pod vodom. U sastavu podvodnih snaga nalazi se 59 podmornica, uključujući 12 atomskih - naoružanih balističkim raketama, kao i devet – naoružanih krstarećim raketama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala