Sve se raspada, a Francuskinja bi — kazne?!

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaFrancuska teniserka Marion Bartoli
Francuska teniserka Marion Bartoli - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Marion Bartoli, bivša francuska teniserka, pozvala je ATP da preduzme odgovarajuće mere kako bi sankcionisali njenog sunarodnika Benoa Pera nakon njegovog poslednjeg ispada u nizu.

Per je donedavno skrivao nameru da uzima novac od prve runde takmičenja, a da potom izgubi usled svojih frustracija zbog teniskog života u „mehuru“.

Podsetimo, Francuz je nedavno namerno izgubio meč drugog kola na turniru u Buenos Airesu servirajući niz dvostrukih grešaka, a potom izgubio u prvim mečevima mastersa u Akapulku i Majamiju.

Nakon poraza od Stefanosa Cicipasa u Meksiku, Per je na društvenim mrežama objavio da su mu trenutno „prioritet“ porazi u prvom kolu turnira, kao i izlazak iz kovid izazvanih „mehura“, dodajući da smanjeni nagradni fond usled pandemije nije vredan napora da se pobeđuju protivnici.

Nakon ovakve izjave, kontroverznom Francuzu je dozvoljeno da i dalje učestvuje na turnirima, što je on iskoristio da proslavi svoj poraz od Lorenca Musetija na otvaranju Majamija.

Zbog toga je, po mišljenju nekadašnje osvajačice Vimbldona, došlo vreme za sankcije na ovakvo ponašanje, jer kako kaže, ponašanje Pera šteti tenisu.

„Kada mladi i nove generacije to posmatraju pomišljaju da je takvo ponašanje u redu, i tu počinje moj problem“, rekla je Bartoli.

„Mislim da bi ATP trebalo da pokaže svoju odgovornost ukazujući da ne smemo na taj način da prikazujemo tenis, i da stoga preduzmu odgovarajuće mere“, naglasila je ona.

Kontroverzni Francuz udario na ATP: Tenis je postao bezukusna profesija

„Australijan open je đubre i sramota, igra se samo zbog novca“

Nadal: Federer i ja nismo baš toliko bliski

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala