Mudri Italijan ima način da „trojanskog konja“ uvede u Evropu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaKarlo Anćeloti
Karlo Anćeloti - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Karlo Ančeloti, trener Evertona, postavio je ekipi iz Liverpula težak zadatak da u svojih 10 finalnih utakmica Premijer lige postigne bar šest pobeda, ako žele da se plasiraju u Ligu šampiona.

Ekipa Evertona pripretila je ulogom trojanskog konja za plasman u najelitnije evropsko takmičenje, kada su je u februaru pobede nad Liverpulom, Sautemptonom i Vest Bromom stavile u izvanrednu poziciju.

Pad u formi, međutim, doveo je u pitanje ambicije „plavaca“ koji sada gledaju kako se Liverpul vraća u poziciju da ugrozi najbolju četvorku.

Iako imaju dve utakmice zaostatka u odnosu na svog gradskog rivala, fudbaleri Evertona nemaju mesta za greške, a Ančeloti je zahtevao savršenu igru u njihovoj težnji da ne ponove završetak prethodne sezone.

„Nakon zaključavanja prošle godine, mislim da smo se vratili i uradili dobar posao u derbiju sa Liverpulom, pobedili smo Norič, i nakon toga imali važnu utakmicu protiv Totenhema“, rekao je Ančeloti.

On je dodao da su njegovi igrači nakon poraza od Totenhema izgubili motivaciju da igraju u Evropi, kao i da misli da se u narednih deset utakmica to neće dogoditi, jer je siguran da će se njegovi fudbaleri boriti do poslednjeg minuta poslednje utakmice prvenstva.

„Siguran sam da je snažna motivacija na našoj strani. Mislim da nam treba puno bodova! Najmanje 18, 19 bodova kako bismo bili u Evropi. Moramo da se borimo“, rekao je trener Evertona i dodao:

„Ali ako je nama potrebno toliko bodova, to znači da je isto potrebno i drugim timovima. Biće to jedan uzbudljiv izazov za nas i jedna zanimljiva utakmica koja će uključivati mnogo ekipa. Svaki meč biće zanimljiv“.

Duel sa Kristal Palasom započeće mesec okršaja koje će Everton imati sa Brajtonom, Arsenalom i „Sparsima“, na šta je Ančeloti rekao da je uveren da njegova ekipa može do mesta u Evropi.

„Naravno, moramo da se borimo na svakoj utakmici, imamo ih 10, moramo da poboljšamo skor na domaćem terenu koji nije bio dobar, i to počevši od Kristal Palasa“, zaključio je nekadašnji trofejni trener između ostalih Real Madrida, Milana i Čelsija.

Još jedan humanitarni gest – Mitrovićev dres za pomoć malom Gavrilu

Zbog Srbije je dobio „novi život“ – i momentalno zablistao! /video/

Kraj Juventusove ere na Čizmi /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala