Bogdanović solidan u pobedi Atlante protiv Golden Stejta /video/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks pobedili su Golden Stejt Voriorse 117:111, u utakmici u kojoj je Bogdan Bogdanović bio igrač sa najviše minuta u dresu domaćeg tima.

Bek reprezentacije Srbije u poslednje vreme ima veliku minutažu kod trenera Nejta Mekmilana i, iako na ovom susretu nije odigrao kao na prethodnim mečevima, opravdava poverenje.

Bogdanović se u pobedi Atlante mučio u šutu za dva poena, ali je pogodio tri trojke i utakmicu je završio sa 10 poena, tri skoka i pet asistencija, uz dve ukradene lopte za 33 minuta na terenu.

Bogdan je ponovo bio košarkaš sa najviše minuta u timu Atlante, što samo pokazuje to poverenje o kom smo pričali, odnosno i da pređašnji trener Lojd Pirs nije znao najbolje da ga iskoristi.

Voriorsi i Hoksi odigrali su odličnu utakmicu, bila je neizvesna do samog kraja, a prevagu je najviše doneo Klint Kapela sa pet uzastopnih poena u poslednja dva minuta.

Na 40 sekundi do kraja Bogdanović mu je dodao loptu, a ovaj pogodio za velikih +6, te Voriorsi nisu uspeli da se vrate. Vigins je promašio trojku, ušlo se u penal završnicu i Hoksi su slavili.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Galinari sa 25 poena i 10 skokova, Kapela je imao 24 i 18 skokova, a Lu Vilijams 15, a Jang je imao svega 13 poena.

Bolji od ostalih kod Golden Stejta bio je Stef Kari sa 37 poena, Ubre je ubacio 20, a Grin je imao 11 poena, sedam skokova i 11 asistencija.

Voriorsi gube trku za plej-of, dok je Atlanta trenutno četvrta na Istoku i ako bi se sada završila sezona imala bi prednost domaćeg terenra u plej-ofu.

NBA, rezultati:

Čikago – Bruklin 115:107

LA Klipers – LA Lejkers 104:86

Boston – Šarlot 116:86

Filadelfija – Memfis 100:116

Atlanta – Golden Stejt 117:111

Hjuston – Nju Orleans 115:122

Denver – Orlando 119:109

Standings provided by SofaScore LiveScore

Jokić dirigovao napadom ekipe – Denver je nezaustavljiv! /video/

„Kao Bobi, dobri sin...“ /video/

Rođena na Kipru, slavu stiče u Americi, ali bira Srbiju: „Nisam se dvoumila, znala sam svoj cilj“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala