Švajcarska: Policija koristila gumene metke i suzavac, više od 20 uhapšenih /video/

© Flickr / Christopher SwerinŠvajcarska policija
Švajcarska policija - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Policija je upotrebila suzavac i gumene metke protiv izgrednika koji su u subotu bacali flaše i molotovljeve koktele u švajcarskom gradu Sent Galen.

Pobuna je izbila nakon što se oko 1.000 mladih ljudi okupilo na trgu Roter Plac u centru grada i potom napali policiju i ekipe hitne pomoći bacajući flaše, petarde i kamenice. Policajci su odgovorili bacanjem suzavca i ispaljivanjem gumenih metaka.

​Policija je saopštila da su izgrednici razbili autobusku stanicu, zapalili vatru i bacili Molotovljev koktel na policajce. Šef policije Sent Galena Ralf Hurni rekao je novinarima da su dve osobe povređene, a 21 privedena. Dodao je da je za 33 osobe koje su došle iz drugih gradova privremeno zabranjen povratak u Sent Galen.

​Portparol gradske policije Roman Koler rekao je da su se na društvenim mrežama pojavili pozivi da se u nedelju uveče pokrenu novi neredi.

Zvaničnici i mediji povezali su subotnje nerede i sličnima od prošle nedelje izazvanim sve većom frustracijom ograničenjima zbog kovida 19. „St. Galer tagblat“ citirao je sedamnaestogodišnjaka koji je učestvovao u neredima: „Nećemo dozvoliti da nas zaključaju“.

​Gradska službenica za bezbednost Sonja Luti najoštrije je osudila nasilje dodajući da je policija postupila na odgovarajući način. Gradonačelnica Sent Galena Marija Papa rekla je da su napadi na policajce „potpuno pogrešni“ i da će se politika nulte tolerancije prema izgrednicima nastaviti, prenosi RT.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala