U Baskiji ima svega – suza, prokletstva i „huliganstva“ /foto, video/

© AP Photo / Angel FernandezDetalj sa utakmice Atletik Bilbaa i Real Sosijedada
Detalj sa utakmice Atletik Bilbaa i Real Sosijedada - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Španija je posle burnih momenata zbog gostovanja tima koji ima nameru da predstavlja samoproglašenu državu Kosovo doživela i da se za prestižni Kup Kralja bore dve ekipe iz još jedne krizne teritorije – Baskije. Trofej je otišao u San Sebastijan, Real Sosijedad je savladao sastav Atletik Bilbaa i doneo tu titulu u svoj grad prvi put posle 34 godine.

Meč je završen rezultatom 1:0, jedini pogodak je postigao Mikel Ojarsabal iz penala u 63. minutu, ali je zanimljivije od toga ono što se dešavalo pre i posle meča.

Pravilo da se trofej ne dira pre početka meča nije poštovao kapiten Atletika Iker Munijain, što je u španskoj javnosti prokomentarisano kao „nastavak prokletstva“.

Lider ekipe iz Bilbaa je prilikom izlaska na teren dodirnuo pehar, jedini od svih igrača, ali na kraju nije uspeo da stavi i ruke na njega.

​Ipak, on je pokazao da je veliki sportista, s obzirom na to da je, iako u suzama, ostao na terenu i odgledao ceremoniju dodele pehara rivalima.

Za to vreme, njegovi saigrači su pokunjeni napustili teren, a Munijain je uz aplauz čestitao protivnicima na velikom uspehu.

​Svojih pet minuta slave iskoristio je i trener Real Sosijedada Imanol Algvasil, performansom na zvaničnoj konferenciji za medije, zbog kojeg bi neko ko se u tom trenutku uključio na konferenciju pomislio da je neko od huligana zauzeo mesto prvog trenera ekipe.

On je posle prvog obraćanja od saradnika dobio dres i šal svog kluba, te je iz sveg glasa zapevao navijačku pesmu, odajući počast i navijačima koji nisu mogli da prisustvuju ispisivanju novih stranica istorije tima iz San Sebastijana.

​Čitav spektar emocija, u samo dve fotografije...

​► Savić za Sputnjik: Predsednik FSS treba da zna da napravi pare

► Kraj Juventusove ere na Čizmi /video/

► Kolarov progovorio o „izdaji“ Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala