Slovenac stigao u Srbiju: Došlo je vreme za promenu

© AFP 2023 / HARALD TITTELUroš Bregar
Uroš Bregar - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Slovenački rukometni trener, Uroš Bregar, preuzeo je kormilo ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju Rukometnog saveza Srbije, on je dobio poverenje Upravnog odbora da u narednom periodu radi sa najboljim srpskim rukometašicama.

Dragana Cvijić, rukometašica Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2020
Dragana Cvijić za Sputnjik: Svi jedva čekaju da gaze Srbiju, a mi im to dozvoljavamo

Bregar je istakao da je bio počastvovan pozivom Srbije.

„Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje EP je odigrala 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Napravili smo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i jedan veliki iskorak u poslednjih pet godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni, i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat“, istakao je Bregar.

On dobro poznaje srpske rukometašice, a od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljanskom Krimu.

Pored Jovane Risović koja je deo tima, u Ljubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević.

„Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Krim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Krimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Katarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima vrhunsku sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Krimu i naredne sezone“, dodao je Bregar.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021 igraju se u Šalji (17.4) I Beogradu (21.4).

„Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim.  Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju“,  zaključio je Bregar.

► Srpkinje pobedom završile neuspešan pohod na Olimpijske igre

► Dragana Cvijić „grmela“ na Savez posle neuspeha: Nisu hteli da čuju naše vapaje!

► Rukometašice razočarale – Srbija bez Olimpijskih igara

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala