Siner je, ipak, ljudsko biće – Poljak pokorio Majami /video/

© AP Photo / Lynne SladkyPoljski teniser Hubert Hurkač
Poljski teniser Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Poljski teniser Hubert Hurkač osvojio je Masters u Majamiju trijumfom nad mladim Italijanom Janikom Sinerom, sa 2-0 u setovima.

Hurkač je do prve titule iz Masters kategorije došao posle sat i 46 minuta borbe, po setovima 7:6, 6:4.

Poljaku je ovo treća titula u karijeri, ali daleko veća od prethodne dve, koje je osvojio na turnirima iz Serije 250 u Delrej Biču i Vinston-Sejlemu.

Zbog odličnih rezultata na Floridi, Poljak će ostvariti značajan skok na ATP rang listi i od ponedeljka će biti 16. teniser planete, dok će napredovati i Siner, koji, ipak, ljudsko biće, zauzimati 22. mesto.

​Prvi set obeležilo je nekoliko preokreta, uz ne baš najviši nivo tenisa, a pobednik ovog dela igre odlučen je u taj-brejku.

Prethodno je Siner propustio priliku da servisom povede 1-0, pošto je Hurkač u poslednjem gemu seta napravio brejk, a onda uz čak četiri mini-brejka završio posao u nezvaničnom trinaestom gemu.

Dobru seriju Poljak je preneo i u drugi set, pa je taj deo igre počeo ne sa jednim, već sa dva brejka u nizu.

Pri vođstvu od 4:0 imao je dve brejk lopte da potpuno uništi rivala, ali ih nije iskoristio, pa je nekoliko minuta kasnije dodatno zakomplikovao situaciju pošto je izgubio svoj gem.

Ipak, mesta iznenađenju nije bilo, uprkos tome što je Siner nastavio da preti na riternu. Hurkač je osvojio još dva servis gema i krenuo u slavlje.

​Tokom nedelju i po dana, koliko je trajao turnir u Majamiju, uslovi za igru nisu bili prijatni, pošto je bilo izuzetno toplo i sparno.

„Prošle godine sam proveo skoro pola godine ovde. Trenirao sam po najvećoj vrućini i mislim da mi je to pomoglo da igram na Floridi, posebno u ovim teškim uslovima“, rekao je Hurkač posle meča.

Mladi Siner, kojem je Aleksander Bublik rekao „da nije ljudsko biće“, posle poraza je pohvalio Poljaka na igračkom, ali i ljudskom planu.

„Hubi, iskrene čestitke za ovih nedelju i po dana. Mislim da si pokazao koliki si talenat, ali sam ja ponosniji na to kakva si osoba. Ti si verovatno moj najbolji prijatelj na Turu, mogli bismo da igramo dubl“, dodao je Siner.

​► Kako je Novak upoznao čoveka sa magičnim rukama

Genije i šahista iz kojeg izlaze demoni: Šta Nemci misle o Medvedevu?

Tačka bez povratka – šta će Novak odlučiti?

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala