Predsednik ruske Dume: Sankcije Kijeva ─ primer zanemarivanja međunarodnog prava

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Nove sankcije Kijeva protiv ruskih kompanija predstavljaju primer zanemarivanja međunarodnog prava i zdravog razuma, smatra predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„Sankcije kijevskih vlasti protiv ruskih građana i kompanija postale su primer nepoštovanja međunarodnog prava i zdravog razuma. Ukrajina oponaša svoje pokrovitelje najbolje što može“, napisao je Volodin na svom nalogu na Telegramu.

On je naglasio da su sankcije protiv državne institucije – Rossotrudničestva, čija delatnost doprinosti razvoju humanističke međunarodne saradnje, „slučaj bez presedana“.

Sa svoje strane, senator Vladimir Džabarov predložio je da se predstavništvo Rossotrudničestva preseli, ako Kijev odluči da ga zatvori.  

„Uvođenje sankcija protiv Rossotrudničestva je nemoralno, jer u Ukrajini živi mnogo etničkih Rusa kojima oduzimaju mogućnost da komuniciraju sa predstavnicima ruske kulture“, naglasio je parlamentarac.

Džabarov je dodao da bi u slučaju zatvaranja u Kijevu „predstavništvo Rossotrudničestva moglo biti otvoreno u DNR ili LNR, što je takođe teritorija Ukrajine“.

Zamenik predsednika Asocijacije ruskih diplomata i profesor na Višoj ekonomskoj školi Andrej Baklanov smatra da će ukrajinsko rukovodstvo i dalje nastojati da u potpunosti zatvori predstavništva Rusije u zemlji.

Prema njegovim rečima, Kijev će i dalje potiskivati ruski jezik i zabranjivati vesti na ruskom jeziku.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski svojim ukazom stavio na snagu odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o sankcijama protiv Rossotrudničestva i niza ruskih kompanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala