Koš sa pola terena okončao američku koledž dramu /video/

Pratite nas
Spektakularna trojka, sa gotovo pola terena, okončala je košarkaški triler između Gonzage i „UCLA“ i to posle produžetka rezultatom 93:90 (45:44, 36:37, 12:9). Sjajan okršaj polufinala američke koledž košarke obeležio je Džejlen Sags, koji je sa preko 10 metara uz zvuk sirene, obezbedio pobedu Buldozima za plasman u finale.

Gonzaga je do polufinala stigla s brutalnom formom i 30 pobeda u nizu, ali njihovi rivali, košarkaši „UCLA“ nisu izašli na parket s belom zastavom.

I takav pristup doneo je neverovatnu dramu i rezultatski egal u regularnom toku meča. Moralo se u produžetak, a iz njega je kao srećniji i snalažljiviji tim izašla Gonzaga.

Buldozi slave trojku Džejlena Sagsa, koji je uzeo loptu na 3,3 sekunde pre isteka produžetka, stuštio se ka košu rivala i ispalio „projektil“ gotovo sa pola terena, te je posle odbitka od tablu i čuveni zvuk sirene lopta prošla kroz obruč i mrežicu.

​Bio je to ludački koš za 31. pobedu u nizu! Sags je meč završio sa 16 poena, a najefikasniji u redovima Gonzage bio je Dru Tim sa 25 poena, tri više od Džoela Ajajija.

Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Marjanović i Dončić uništili Vizardse, Bjelica solidan u trijumfu Majamija /video/

S druge strane, raspložen za igru bio je Jauzang koji je ubacio 29 poena, ali to nije bilo dovoljno da se baci na kolena nepobediva Gonzaga.

„Svakog dana vežbamo šuteve sa polovine terena. Obično ne pogađam, ali sada sam imao samopouzdanje i pogodio. Lud osećaj! Nemam reči da opišem“, sijao je od sreće Sags.

Inače, Gonzaga je prvi tim još od Indijana Stejta i Lerija Birda od 1979. godine, koji je neporažen stigao do finala. 

Finale američke koledž košarke zakazano je u noći između ponedeljka i utorka od 03.00 ujutru, Gonzaga će odmeriti snage sa Bejlorom koji je eliminisao Hjuston. 

NCAA FAJNAL-FOR

Polufinale

Bejlor - Hjuston 78:59

Gonzaga - UCLA 93:90

Finale

Bejlor - Gonzaga 03.00

► Bogdanović je bio u raljama NBA, a sada igra najbolju košarku u karijeri /video/

► Ko je, zapravo, „ugasio“ Nikolu Jokića? /video/

► Partizan rutinski pobedio Krku

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala