Izetbegović: Dodik pričama o raspadu može samo izazvati rat

© SrnaBakir Izetbegović
Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Pratite nas
Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je večeras u kontekstu tvrdnji srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika da će Republika Srpska postati nezavisna država, a da je realno da to bude i Herceg-Bosna, da se to nikada neće dogoditi.

„Nezavisna Republika Srpska i Herceg-Bosna nikada se neće desiti. Mogu samo rat napraviti, što se tiče Herceg Bosne to se više ni ne pominje, treći entitet ni HDZ ne pominje“, rekao je Izetbegović za Federalnu televiziju, prenosi Tanjug.

Dodik je ranije danas u intervju za Srnu rekao je da ne veruje u budućnost postojanja BiH i da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države, koja bi, kako ocenjuje, u tom slučaju sigurno imala i bolji standard.

„Perspektiva je da se obezbede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH“, rekao je Dodik.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala