U Partizanu se hvataju za glavu — očekivali su golove, a dobili „staklenog“

© AP Photo / Gero BreloerFrancuski fudbaler Žan Kristof Bajbek
Francuski fudbaler Žan Kristof Bajbek - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Nema sreće za Partizan i Žana Kristofa Bajbeka! Francuski napadač koji je svojevremeno igrao i za Pari Sen Žermen, ponovo je doživeo povredu zbog koje će propustiti utakmicu Superlige sa Metalcem, a velika je verovatnoća da neće biti spreman ni za večiti derbi, zakazan za 7. april na Marakani.

Povreda - reč koja najbolje opisuje Žana Kristofa Bajbeka, otkako je u oktobru potpisao ugovor s Partizanom.

Bajbek, koji ima 27 godina stigao je kao slobodan igrač, i obavezao se na trogodišnju vernost crno-belima. Ipak, od tada Francuz koji može da igra u samom špicu napada, kao i po bokovima, nije imao prilike da pokaže raskošan fudbalski talenat, koji ga je svojevremeno doveo do čuvenog PSŽ.

​U Partizan je stigao iz holandskog Utrehta, gde je na 29 utakmica postigao osam golova, samo što u Humskoj nikako da ga vide na delu. Razlog? Čovek je večito povređen.

Odigrao je osam utakmica u crno-belom dresu i postigao samo jedan gol. Ruku na srce, samo jednom je bio starter, protiv Radničkog u Nišu. Posle toga mu je stradao mišić, veče uoči utakmice sa Mačvom, te se oporavljao do kraja prvo dela sezone.
Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Stanojević upozorio: Ne idem na derbi, ako ne pobedimo Metalac

Naporno je radio tokom zimske pauze, čak je i skinuo koji kilogram viška. Činilo se da je Žan Kristof Bajbek na pravom putu da uhvati zalet i nametne se treneru Aleksandru Stanojeviću za mesto u srcu napada, ali ćorak... Ponovo povreda i to po ko zna koji put...

Na treningu pred utakmicu sa Metalcem, koja je zakazana za subotu od 19.05, „stakleni“ Francuz se ponovo povredio i nije poznato koliko će odsustvovati s terena.

Jasno je da Stanojeviću ne treba fudbaler koji je večito povređen i koji ne može da veže dve utakmice, pa je pitanje svih pitanja, da li će i kada se oporavi, za Bajbeka biti mesta u Humskoj, ili će morati da potraži novu sredinu.

Jer, kada je Partizan dovodio 27-godišnjeg napadača koji je prošao omladinsku školu Pari Sen Žermena, dok je za prvi tim upisao dva meča, jasno je da je računao na njegovu ubojitost i golove u utakmicama kao što je ona sa Crvenom zvezdom, zakazana za 7. april od 18 časova, kada bi šampionska trka mogla da bude rešena ili zakomplikovana.

► Fudbaler Partizana: Ne volim Đokovića

► Kolarov progovorio o „izdaji“ Srbije

► Ekskluzivno: Mitar Mrkela novi predsednik FSS?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala