Tačno u metu: Posada Mi-24 zgromila uslovnog protivnika u Kalinjingradskoj oblasti

© Sputnik / Konstantin Morozov / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Mi-24 tokom vojnih vežbi
Helikopter Mi-24 tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Piloti jurišnih helikoptera Mi-24 pomorske avijacije Baltičke flote uništili su kolonu tehnike, ljudstvo i utvrđenja uslovnog protivnika u okviru trenažnih letova u Kalinjingradskoj oblasti, prenosi televizija „Zvezda“.

Oko 10 posada uvežbavalo je primenu vazduhoplovnog oružja za gađanje kopnenih meta sa udaljenosti od 500 metara do pet kilometara sa minimalne i srednje visine.

Tokom borbenih poletanja piloti su gađali mete na zemlje pojedinačno i u parovima, koristeći kako nenavođene, tako i navođene rakete, kao i streljačko i topovsko naoružanje helikoptera Mi-24.

Kako je saopštila pres-služba Ministarstva odbrane Rusije, praktično gađanje poboljšava veštine vojnih pilota prilikom realizacije zadataka usmerenih na usavršavanje taktike i načina korišćenja pomorske avijacije.

Najmasovniji borbeni helikopter u vojnoj avijaciji Mi-24 je u upotrebi još od 1972. godine, ali on je i dalje u službi. Štaviše, sredinom aprila prošle godine je postalo poznato da je rusko Ministarstvo odbrane počelo da ga modernizuje. Uzimajući u obzir iskustvo vođenja modernih vojnih sukoba, posade „krokodila“ (nezvaničan naziv ovih mašina u ruskoj vojsci) će dobiti uređaje za noćno osmatranje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala