Rusu nije bio dan – pao je na putu do finala Majamija /video/

© AFP 2023 / WILLIAM WESTAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov nije uspeo da opravda ulogu favorita u polufinalu Mastersa u Majmiju, pošto je od njega u dva seta bio uspešniji Hubert Hurkač - 3:6, 4:6.

Drugo polufinale u Majamiju donelo je iznenađenje, jer je 37. igrač na ATP rang-listi eliminisao Andreja Rubljova, koji je osmi reket planete.

Sjajni Hubert Hurkač postao je prvi Poljak u finalu Mastersa u Majamiju, i tamo će se za titulu boriti sa Janikom Sinerom, koji je takođe priredio iznenađenje, eliminisavši Roberta Bautistu Aguta.

Od samog početka susreta, Poljak je demonstrirao visok nivo igre, odličan tenis. Imao je čak 11 vinera više od favorizovanog Rusa - 25:14. Jednostavno, Rubljovu nije bio dan.

​Hurkač je prvi servirao i bez izgubljenog poena je došao do gema, da bi sjajnu igru krunisao momentalnim brejkom. Ekspresno je Andreju „ukrao servis“, da bi isto učinio u šestom gemu, s tim što je Rus uzvratio ribrejkom u sedmom.

Ipak, sve to bilo je dovoljno da Hurkač prvi set reši u svoju korist rezultatom 6:3.

Drugi set, identična priča. Ponovo je osmi teniser planete katastrofalno počeo i već u prvom gemu je prepustio servis rivalu.

Poklon je oberučke prihvatio motivisani Poljak, koji je do kraja bez greške osvajao sopstveni servis za konačnih 6:4.

► Kako je Novak upoznao čoveka sa magičnim rukama

► Da li je Amerika pronašla ono što čeka 18 godina?

► „Ne“ robovlasništvu i podrška za Novakovu borbu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala